Donderdag 15 mei 2014 gaat waarschijnlijk de boeken in als de dag met het minste interessante muzieknieuws ooit. Natuurlijk werden er links nog wel wat concerten aangekondigd en rechts nog wat namen voor festivals vrijgegeven, maar al met al zal er op Lagwagon Day (want dat is het morgen) waarschijnlijk een stuk meer te melden zijn.

Bluffende metalheads

Er werd vooral veel gebluft vandaag. Zo liet Slipknot’s Corey Taylor weten dat het nieuwe album van de nu-metalband uit Iowa naar eigen zeggen ‘Precies wordt wat je zou willen dat het zou zijn‘. Eerst zien, dan geloven, Corey.

Ook van het Metallica front komt met veel bombarie een statement over de opvolger van Death Magnetic: “Er zijn ideeën genoeg, daar ligt het niet aan.”. Zelfs het recentelijk openbaar gemaakte Lords Of Summer is volgens de iconische metalband slechts een idee. Kortom: we kunnen nog wel even wachten op een nieuwe plaat van Metallica, want zolang deze wagonladingen ideeën niet concreet gemaakt worden, ligt er nog geen album in de schappen.

Danst u even mee?

Lowlands meldde vandaag de komst van een flink aantal dans- en theaternamen, maar ook op Pedro Pico Pop kan gedanst worden. Daar zal Mark Foggo met zijn Skasters het altijd gezellige Raalte even flink laten skanken.

Beluister de eerste nieuwe Failure track sinds 18 jaar!

Hierbij laten we de muziek, de emotie en de nostalgie even voor zich spreken. So shut the fuck up and enjoy the music!

Morgen: Lagwagon Day!

Vergeet u morgen niet even stil te staan bij het feit dat het Lagwagon Day is? Begin je vrijdag (volgend jaar weer op de zaterdag, zoals het eigenlijk hoort) met de meest geliefde tune van punkrockers Lagwagon.