Een korte Oud Nieuws vandaag. Waarom? Omdat er gewoon weinig te melden is. Kwamen we gisteren nog om in het Oud Nieuws, vandaag is de oogst matig.

Sjock festival

Als eerste het Sjock festival dan maar. Dit gezellige zomerfestival dat zich vooral richt op de rockabilly’s en psychobilly’s onder ons, kondigde vandaag de resterende namen aan. En dat zijn niet de minste: Poncharello, The Horny Horses, The Sonics, Cosmic Psychos, Boogie Beasts, King Salami & the Cumberland Three en The Jon Spencer Blues Explosion completeren de line-up. Het festival is gratis en vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Gierle. Dus haal die Musclecar maar alvast uit de garage en laat die vetkuif maar staan.

My Favorite Scar

Minder nieuws uit het My Favorite Scar kamp vandaag. De band stopt er per direct mee. Voornaamste reden voor dit besluit is het uitblijven van live optredens voor de band. Daarnaast werkt ook het huidige muziekklimaat niet erg mee. De band is trots op wat ze heeft bereikt de afgelopen 5 jaar en stopt dan ook met opgeheven hoofd. Gelukkig stoppen de heren niet helemaal met muziek maken en staan er al diverse projecten op de rit. De band zal iedereen die het weten wil op de hoogte houden over deze projecten via de My Favorite Scar facebookpagina.

Linkin Park

Nog meer slecht nieuws. Linkin Park stopt er helaas niet mee. De Backstreet Boys van de alternatieve ‘metal’ kondigen zelfs een nieuw studioalbum aan. Het album gaat ‘The Hunting Party’ heten en zal 13 juni verschijnen. Op het album werkt Linkin Park o.a. samen met de gitaristen Page Hamilton (o.a. Helmet), Daron Malakian (System of a Down) en Tom Morello (o.a. Rage Against The Machine), welke ongetwijfeld goed betaald hebben gekregen om mee te moeten doen. De eerste single ‘Until It’s Gone’ valt online reeds te beluisteren. Op eigen risico uiteraard!

Dave Grohl

Tot slot nog wat positief nieuws. Dave Grohl gaat voor HBO (u weet wel die bad ass zender met al die gave series) een nieuw muziekprogramma produceren en presenteren. De programma’s zullen in het verlengde liggen van zijn documentaire Sound City. In deze programma’s gaat Grohl langs bij diverse bekende platenstudio’s en interviewt muzikanten en andere betrokkenen. De serie zal waarschijnlijk aankomende winter (is coming) te zien zijn. Genoeg tijd dus nog om je zenderpakket met HBO uit te breiden.