Bam! Pakt u er maar een laatste drankje van de avond bij en gaat u er maar eens goed voor zitten. Er is namelijk nogal wat Oud Nieuws op deze dinsdag 13 mei.

Alien R.I.P.

Allereerst het treurige nieuws dat de Zwitserse kunstenaar Hans Rüdi Giger op 74-jarige leeftijd overleden is aan de gevolgen van een val. De meesten kennen hem van het ontwerp van de legendarische sciencefiction film Alien uit 1979, waarvan naar onze mening toch vooral dát ontwerp mooi was. In de rockscene kennen we Giger uiteraard van ontwerpen van een aantal bekende albums. Zo ontwierp hij onder andere Celtic Frost – To Mega Therion, Magma – Attahk, Steve Stevens – Atomic Playboys, Danzig – Danzig III: How the Gods Kill, Atrocity – Hallunications en Carcass – Heartwork. Het ontwerp van Dead Kennedy’s – Frankenchrist, is wellicht een van de bekendste. Vooral vanwege het feit dat de poster van ‘Penis Landscape’ bij deze LP gevoegd werd, wat uiteraard een rel veroorzaakte. Zoekt u het plaatje zelf maar even op, dan hebben wij het niet gedaan. Ook ontwierp hij voor Ibanez en was de microfoonstandaard van Jonathan Davis ook van zijn hand.

Blind Daten

Wat heeft blind daten nu te maken met Oud Nieuws? PopEi in Eindhoven komt met het lumineuze idee om bands en band-loze muzikanten aan elkaar te binden. Op 24 mei wordt de Music Match Maker georganiseerd. Muzikanten kunnen netwerken en op zoek gaan naar een band en bands kunnen de bezetting hier wellicht completeren. Check www.muziekkompas.com voor meer informatie. Muzikanten en bands die de kans willen vergroten op een goede match wordt aangeraden om zich via [email protected] vooraf aan te melden.

Hip Hop After All

De beatcreator Guts, bekend van Le Bienheureux, brengt op 8 september zijn nieuwe album, vol met, door crowd-funding gefinancierde gastmuzikanten, uit. De eerste twee tracks zijn nu al te verkrijgen op een gelimiteerde 12 inch EP. Zoals het Guts betaamt, worden deze vergezeld door een instrumentale versie én nummers die niet op het album zullen verschijnen. Ook dit is dus weer een kleinood dat de echte fan niet zal willen missen. De eerste twee tracks Open Wide en The Forgotten zijn nu al te beluisteren.

Lowlands

Voor het eerst sinds jaren niet uitverkocht, maar nu schijnt het dan toch zover te zijn. Tegelijkertijd strooit de organisatie met nieuwe namen. Snoop Dogg, of schijnbaar langzamerhand écht Snoop Lion versterkt het affiche. Nou ja, of hij het affiche versterkt is nog maar de vraag. Live is het lang niet altijd bijzonder wat hij doet, zoals hij twee jaar geleden op Sziget al aantoonde. Ook Belgische rockers Triggerfinger, Indierockers Real Estate, techno noir van Gesaffelstein, The Neighbourhood, Cage the Elephant en Amsterdam Klezmer Band zijn aan de line-up toegevoegd. Zelfs de dertien in dozijn indiepoppers van Kaiser Chiefs zijn terug en hebben een plekje op Lowlands weten te bemachtigen. Kijk voor alle nieuwe aankondigingen op de site van Lowlands.

Pukkelpop

Zoals de organisatie al aangeeft, niet alleen de tickets, maar ook de plaatsen op de affiche raken stilaan ‘uitverkocht’. Uitsluitend tickets voor de Outkast, Deadmau5 en Editor -donderdag zijn nog beschikbaar. De nieuwe aankondigingen zijn: Sigma, Mac Demarco, Ella Eyre, Say Lou Lou en Arthur Beatrice.

Justin Timberlake

Als uitsmijter van de dag delen we nog even mede dat Justin Timberlake bij Oprah’s Master Class heeft aangekondigd dat ’N Sync verlaten de beste beslissing ooit is geweest. Zoals bij elke boyband, denken wij daar anders over. Een potentiële vervier- of vervijfvoudiging van ellende door solo carriére’s van ex-boyband members juichen wij niet toe. Vooruit, Justin heeft hier en daar nog best wat acceptabels neergezet en van de rest hebben we daarna gelukkig weinig meer vernomen.

Conchita Wurst

Vooruit, nog een laatste nieuwtje dan. Wie Songfestivalwinnares Conchita Wurst in levende lijven wil bewonderen, heeft op 10 augustus bij de Antwerp Pride de gelegenheid daarvoor. Net als de Common Linnets, lijkt deelname aan het zeurliedjesfestival Conchita dus geen windeieren te leggen. Tsja meneertje Poetin, zoals Conchita al aankondigde ‘We Are Unstoppable’.