Wij weten best veel van onze lezer. Zo weten wij dat een groot deel van u dit weekend een lekker rustig weekendje heeft. Keertje geen festivals, na Bevrijdingsdag, Groezrock, Oranjepop en (nog) geen Pinkpop, Rock am Ring of Rock Werchter. Maar wij weten meer. Wij weten ook dat u stiekem allang het nieuwe album van Michael Jackson heeft gestreamd. En dat enkelen van u stiekem best trots waren dat ‘onze’ Caro een prominent plekje op het Glastonburyaffiche kreeg.  En tot slot weten wij dat enkelen van u stiekem erg uitkijkt naar zaterdag, 21:00. Dan start het jaarlijkse liedjesfestival dat niemand kijkt, maar toch iedereen gezien heeft (of: het Eurovisie Songfestival). Hoever zaten we ernaast? Niet ver, zo vermoeden wij. Of om het anders te zeggen: douze points. Burn, baby burn; dit is dé Oud Nieuws van de Guilty Plessures, om lekker het weekend mee in te gaan.

SONGFESTIVALTOMBOLA

Om maar eens te beginnen met hét festival van de Eurodance, homostatements en powerballads: het songfestival. Zaterdagvond vindt het best bekeken muziekevenement ter wereld weer plaats. Nederland hoeft zich dit jaar nergens voor te schamen met muzikaal verreweg de meest interessante inzending. Dat lijkt ons geen windeieren te leggen, want Ilse en Waylon staan momenteel in de top 3 bij de bookmakers. Benieuwd of ze de overwinning gaan binnenslepen? Kijk morgenavond vanaf 21:00 naar Nederland 1 en je ziet het. Ondertussen denken wij nog eens terug aan onze favoriete inzending allertijden. Het was niet normaal kitsch, maar stiekem ook gewoon best een lekker nummer. Guilty Plessure #1: Lordi’s Hard Rock Hallelujah!

MICHAEL JACKSONS NIEUWE ALBUM

Misschien nog wel meer dan bij het songfestival stond de muziekwereld vandaag stil bij het uitbrengen van een van dé mainstream releases van 2014. Het allerlaatste werk van MJ (ook: The King of Pop) kwam vandaag uit. CounterCulture werkte zich erdoorheen en concludeerde dat het zeker de moeite van het streamen waard was. Onze favoriet? Een van de niet-afgemixte originals – een reissue van America’s A Horse With No Name op Jacksoniaanse wijze. Alle succesingrediënten van een goed Jacksonnummer aanwezig op heerlijke westernachtergrond. Guilty Plessure #2: Jackson’s A Place With No Name.

NIEUWE NAMEN GLASTONBURY

Niet echt nieuws, want gisteren al besproken, maar desalniettemin het vermelden waard: bij de énorme nieuwe lading namen voor het Engelse Glastonburyfestival onder meer een Nederlandse naam! Trots kunnen we zijn op exportproduct Caro Emerald die dit jaar op de affiche van het enorme festival staat. Het is – voor zover wij terug kunnen gaan – voor het eerst dat een Nederlandse artiest het hoofdpodium van Glastonbury betreed. Als we daar niet trots op zijn weten we het écht niet meer. Daarom Guilty Plessure #3: Caro’s Back It Up

WAT VERDER TER TAFEL KOMT

Paar korte berichten om het nieuwsgedeelte mee af te sluiten: Metalhelden Max Cavalera en  zijn Soulflyvrienden komen naar de Udense Pul. Op 3 juli speelt de formatie in de toch redelijke intieme zaal. Tickets voor het concert gaan voor 25 euro over de toonbank. Denkt u nu: verdomd, ik ging die avond eigenlijk al naar Jack White in de HMH? Dan hebben wij goed nieuws voor u! Om een tripje naar Uden mogelijk te maken heeft hij zijn concert in de Amsterdamse muziekzaal verplaatst naar 1 juli. Kaarten blijven te koop, voor iets meer dan 40 euro. En om dan toch weer guilty af te sluiten, de liefde van Groningen voor Electric Six blijft groot en de band staat dan ook dit jaar opnieuw de stad aan. Op 22 november staan de heren in de Oosterpoort in Groningen. Ideetje voor een gezellige date? Anders hebben de heren van Electric Six nog wel een suggestie. Guilty Plessure #4: Cultklassieker (I wanna take you to a) Gay Bar van Electric Six

AANRADERS VOOR HET WEEKEND

En dan sluiten we de oud nieuws-week af met wat luistertips voor het weekend, ofwel de beste releases van deze week. Zin in een avondje loungen? Pak dan de heerlijke nieuwe BadBadNotGood (III) erbij. Low-fi fan? Volgens kenners is de nieuwe tUnE-YaRdS (inclusief BrEeZaH-spelling) misschien wel de beste die tot nu toe in 2014 is uitkomen. En tot slot, u raad het al, eentje meer guilty. Het gitaarwerk van Santana is altijd lekker en een klein beetje guilty, maar met samenwerkingen met Pitbull, Gloria Estefan, Juanes en nog een hele rits meer dubieuze acts wordt het allemaal wel erg guilty. Toch is de nieuwe plaat van Santana, Corazón, zeker de moeite waard als het nog mooi weer wordt dit weekend. Leukste nummer én de afsluitende Guilty Plessure #5: Iron Lion Zion, Bo Marley-cover samen met Ziggy Marley.

TOT SLOT: NIEUWE EDDIE VEDDER GELEKT

Dan ben je de oud nieuws al aan het posten, maar komt er ineens nog een nieuwtje voorbij die je echt niet mag missen. Na lang wachten is de nieuwe Eddie Vedder op de valreep van de week uitgelekt – een liveopname op matige kwaliteit, dat wel. Na een luisterbeurt vinden wij hem prima klinken en kijken we uit naar de single. Wat denk jij? Luister hem hier.

We wensen je een fijn en fout weekend toe!