Op deze grauwe donderdag worden we gelukkig niet alleen op regen getrakteerd. Zo laat het Indian Summer festival weten dat Underworld een van de grote namen op de affiche is en kondigt het in totaal twee dozijn nieuwe namen aan. Ook het Nijmeegse Valkhof Festival dropt een lading toevoegingen: 16 om precies te zijn. Last but not least slingert tevens PITCH nog eens 16 namen de wereld in.

Fan van het hardere beukwerk van Caliban en The Devil Wears Prada? Hier kun je kans maken op kaarten voor de Progression Tour op 20 mei in de Melkweg!

Lekker tempootje. Laten we dat zo houden. Daar gaan we weer: Swans geeft op 26 september een concert in Paradiso, Trivium moet een nieuwe drummer zoeken, het nieuwe Opeth album is uitgesteld tot eind augustus en Metallica is de derde hoofdact op Glastonbury, dat vandaag zijn affiche aanvulde met een laatste berg acts. Tevens zal Metallica tijdens zoveel mogelijk optredens deze zomer de geliefde Snake Pit hanteren, daarin kunnen (MetClub) fans extra dicht op hun favoriete band staan tijdens de shows.

Tot slot nog een aantal luisterlinks: check hier het langverwachte album van supergroup Killer Be Killed (met Max Cavalera, Troy Saunders, Greg Puciato en Dave Elitch) en hier deel twee van ‘IV’; de EP van DOWN. Voor die laatste kun je misschien beter gewoon YouTube aanslingeren, want dan heb je geen last van die superfijne geoblock. Bij deze: Steeple, We Knew Him Well, Hogshead Dogshead, Conjure, Suferer’s Years, Bacchanalia.

You’re welcome. Enjoy! En tot morgen, tot Oud Nieuws.