De festivals werken langzaam toe naar een zomerstop, zalen programmeren maar mondjesmaat en met de Tour en het WK op het programma ligt zelfs bij ons de nadruk soms even meer bij sport dan bij muziek. U raad het al, we zitten middenin de muzikale komkommertijd. En als u, net als ondergetekende, dan dit weekend ook nog in Belgie bivakkeerde voor ’s lands grootste festival Werchter zult u ook wel in de gaten hebben gehad dat heel veel nieuws niet te melden was op deze maandag. Het beste hebben we toch nog even voor u verzameld. Dit is Oud Nieuws van 7 juli 2014.

DATUM ROCK WERCHTER 2014 BEKEND

Dit weekend vond het vierdaagse Rock Werchterfestival dus weer plaats. Een succesvolle editie, waarvan onze vrienden van Canvas opnames gemaakt hebben en die de komende drie dagen (dinsdag, woensdag, donderdag) op televisie te zien zullen zijn (kijktip). Mocht u daar nou erg enthousiast van worden en u zelf ook eens het festival wilt bezoeken, dan kunt u alvast de 2015 editie in uw agenda opnemen. Tussen 2 en 5 juli 2015 reist ongetwijfeld alweer de creme de la creme van de hedendaagse pop en rockmuziek naar Belgie om daar een show te spelen. Wij hopen vast op beter weer!

TUNE-YARDS NAAR LE GUESS WHO? 2014

We hebben het misschien al veel vaker gezegd, maar we menen het ook echt: wie nieuwe acts wil leren kennen in alle mogelijke stromingen gaat best naar het uitermate leuke Le Guess Who festival, dat tussen 20 en 23 november wordt georganiseerd in Utrecht. Stal vorig jaar onder meer The Fall nog de show, en zagen we dit voorjaar bijvoorbeeld Together PANGEA en War on Drugs op het podium, daar staat festivalsensatie Tune-Yards dit najaar op het Utrechtse bandjesfestival. Op het affiche verder al St. Vincent, Selda Bagcan en – persoonlijk favoriet bij ondergetekende – Einsturende Neubauten. Kaarten kunt u kopen via de festivalsite of via de site van een van de deelnemende zalen (bijvoorbeeld TivoliVredenburg).

NIEUW INDOORDANCEFESTIVAL IN HET NAJAAR

Dit weekend vond in Amsterdam wellicht het grootste niet-mainstreamdancefestival van Nederland plaats. Hoe ze het doen weten wij ook niet, maar in een paar jaar is Pitch uitgegroeid tot de Nederlandse equivalent van Duitse festivals als Melt. Voor de beatsfans goed nieuws, want dit najaar krijgt Pitch in TivoliVredenburg een indoorzusje. In drie zalen van TivoliVredenburg vindt op 31 oktober het festival CATCH plaats. Op dat festival veel ruimte voor diepere en nog minder bekende danceacts. Wie dat exact zijn? Dat weten we pas in Augustus, als de volledige lineup en de kaartverkoop van het festival bekend worden gemaakt. Wij kijken er naar uit.

LOWLANDS ZELFBEVESTIGINGEN

Het is nog altijd wachten op de laatste namen voor Lowlands, maar gelukkig dragen artiesten zelf ook regelmatig bij aan het vullen van de lineup van Neerlands meest hippe festival. Dit weekend hadden we dankzij onoplettende managements een hoop nieuwe namen te melden voor het uitverkochte festival. Camo and Crooked, Installar Funk, Fit en The Acid zullen weinigen in enorme extase brengen, maar vormen toch een prima aanvulling op de steeds beter wordende lineup, die vooral in de dancehoek uitstekend gevuld is.

LINEUP GRATIS FESTIVAL APPELPOP BEKEND

Tot slot nog nieuws van een van Nederlands grootste gratis festivals; Appelpop. Zij maakten vandaag hun volledige lineup bekend. Die was niet misselijk; onder meer Kaiser Chiefs, De Staat, Crystal Fighters, Typhoon en Jett Rebel kunt u op 12 en 13 september in Tiel bewonderen. U hoeft dus geen kaarten te kopen, maar voor een plekje op de camping moet u wel het beste zo snel mogelijk kijken op de website. Daar kunt u dan ook direct de rest van de lineup bekijken.