Donderdag 6 februari: International Rickroll Day! Vandaag doen we het Oud Nieuws ietsje anders dan normaal: in reverse alphabetical order. Dat geldt voor de berichten, maar natuurlijk ook voor de nieuwe namen op festivalprogramma’s.

Tivoli en Kyteman

Eind mei sluit Tivoli aan de Oudegracht voorgoed zijn deuren, maar eerst zal Kyteman met zijn orkest de eer hebben om de aller-aller-aller-allerlaatste drie shows in de prachtige zaal te mogen geven. Op 29, 30 en 31 mei gaat dat gebeuren en het krijgt natuurlijk het labeltje Tivoli Tijdloos mee.

Sweden Rock

Zin in een lekker weekendje naar Zweden, begin juni? Dan is Sweden Rock wellicht iets voor jou. Vandaag werden Ted Nugent, Pain of Salvation, Black Stone Cherry en Billy Idol er op de affiche bijgezet. Op dat affiche stonden al onder andere Black Sabbath, Volbeat, Alter Bridge, Rob Zombie en Alice Cooper. 4 tot en met 7 juni in Sölvesborg. Schade: 280 euro voor de volle vier dagen. Dat kost Lowlands in 2016 ook als de prijsverhogingen doorzetten.

Rolling Stones?

Is The Rolling Stones eigenlijk al bevestigd voor Pinkpop? Nee, integendeel: Jan Smeets heeft zelfs een sip statement afgegeven waarin hij de hoop zo goed als opgegeven heeft. Morgen moet alles duidelijk worden, dan zou Mick Jagger naar het schijnt de knoop door gaan hakken.

Rock En Seine (week na Lowlands)

Nu we het toch over Lowlands hebben …een week na Lowlands (22 t/m 24 augustus) vindt Rock En Seine plaats, vlak buiten Parijs. De eerste lading namen werd vandaag gelost en daar zitten een aantal interessante Lowlands kanshebers bij. Wederom achterstevoren, hier alle namen: Warpaint, Volbeat, The Prodigy, Superdiscount 3 , Queens of the Stone Age, Portishead, Lana Del Rey, Joey Badass, Jake Bugg Jake, Flume, Die Antwoord, Arctic Monkeys en Airbourne. Nice!

 

Megadeth en TivoliVredenburg

Op 11 juni mag het totaal vernieuwde TivoliVredenburg de heren van Megadeth verwelkomen. Dat is een dag nadat de grungegoden van Soundgarden langs zijn geweest, dus kunt u net zo goed een slaapzak meenemen en lekker ergens in Hoog Catharijne schuilen tegen de nachtelijke kou.

Ieperfest

Ieperfest. Laten we daar maar eens mee beginnen, want wie deze zomer echt terug naar z’n hardcore-roots wil gaan die boekt een weekendje Ieper van 8 tot en met 10 augustus. 23 nieuwe namen vandaag: Unit 731, Turnstile , Total Chaos, Thick As Blood, Syndrome, Strife, Rat City Riot, Ramallah, Poison Idea, Nothing To Regret, No Zodiac, Monuments, Malevolence, Last Dayz, King Nine, Karma To Burn, Indigesti, Guttermouth, Ef, Crowbar, Bonecrusher, Arsonists Get All The Girls en Angel Du$t. Stond daar nou Karma To Burn tussen? Yep!

 Anders nog iets?

Jazeker, morgen geven we kaarten weg voor Soulfly in Tivoli. Dat is weer mooi meegenomen, toch? Vanaf 13:00 uur start de prijsvraag. Check hier welke kaarten je nog meer kunt winnen (o.a. Monster Magnet, Frank Turner en Desertfest!). Tot morgen!