Het komt zelden voor dat je een debuutplaat tegenkomt van een dergelijk hoog niveau en kaliber als dit album van Black Crown Initiate. Als je bedenkt dat deze gasten pas twee jaar bij elkaar zijn, dan is het des te ongelooflijker. Progressive Death-Metal is het hokje waar je deze band misschien wel het beste kunt plaatsen en al is de deathmetal weliswaar minder aanwezig dan op hun mini-album Song of The Crippled Bull, ze vallen zeker nog in het genre.

Mannen met grote baarden en lang haar, als je ze opzoekt op google en dan alleen foto’s bekijkt ga je er op de eerste plaats vanuit dat het zich hier om een stonerband handelt. De schijn bedriegt echter: snelle blastbeats, ingewikkelde gitaarriffs, grunts, heavy tussenstukken — alles is aanwezig.
Bovendien is de productie is zo vingerlikkend goed, dat het klinkt als een derde of vierde album in plaats van een debuut. Kortom: deze gasten kunnen spelen!

Nummers als Withering Waves en The Fractured One zijn te gek, vooral de drumpartijen bij de laatstgenoemde. Ook The Malignant vraagt om speciale aandacht, die drums rukken je trommelvliezen aan gort en riffs zijn goddelijk. Van begin tot het einde een waar monument.

Dit album is misschien wel een van de beste progressieve deathmetalplaten van 2014 en zou het verdienen om op veel jaarlijsten verschijnen. Sjezus wat goed.

Black Crown Initiate blaast je weg met hun debuutalbum
SONGWRITING95%
PRODUCTION98%
ORIGINALITY90%
MUSIC92%
94%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%