Terwijl in Roermond de housebeats op Solar dreunden was men in Sittard klaar voor een avond vol blastbeats. Het Grindcore/Death-metal gezelschap Aborted stond namelijk in Volt geboekt samen met de Lottumse Collision en de Technical Death-Metallers van Apophys uit Kampen. De zaal had iets meer gevuld mogen zijn maar dat mocht de pret niet drukken.

Collision

Als de Limburgse Grindcore trots aan hun set beginnen is al snel duidelijk dat ze er zin in hebben, de vonken spatten van het podium af. Maar ja, met een opener als “Charming Chicks with a Cricifix” kan dat natuurlijk ook niet anders. Wat volgt is een strakke set van 13 nummer in een half uur, snel en hard laten ze Volt op zijn grondvesten trillen. Wat opvalt is dat het hele concept van twee zangers erg goed uit de verf komt, ze vullen mekaar vlekkeloos aan en weten het publiek prima te entertainen. Een prima optreden, graag meer.

Apophys

Met hun Technical Death-Metal is het uit Kampen afkomstige Apophys een beetje de vreemde eend in dit gezelschap. De band die uit ex-leden van onder anderen God Dethroned en Prostitute Disfigurement bestaat wist met hun debuut album al menig Death-Metal hart sneller te laten slaan. Met zanger Kevin Quilligan als boegbeeld kan er op zich niet veel meer misgaan, die man staat als een huis en is een prima frontman. Op zich geen slecht optreden maar Technical Death-Metal met sci-fi teksten moet wel je ding zijn.

Aborted

Ze gaan al heel wat jaartjes mee, de mannen van Aborted en de dag voor dit optreden stonden ze nog op Wacken. Het is dan natuurlijk ook even een reality check als je dan de dag erna voor 100+ man staat te zweten. Echter, Aborted zijn professionals en dat hoor je, rete strak gepeelde nummers die met 190 km per uur door je heen denderen. De agressieve sound van deze van oorsprong Belgische formatie moet je natuurlijk wel aanspreken want dit is absoluut not for the weak hearted. Met een grote catalogus om op terug te grijpen werden er naast nummers van hun laatste EP en album ook enkele oudjes uit de kast getrokken, iets wat het publiek op prijs kon stellen.

Wederom een geslaagde avond vol takkenherrie in Volt, op naar de volgende.