“The Great Southern Electric”. De release van deze plaat is de primaire reden waarom de drie mannen van DeWolff een rondje door ons land maken. De poppodia die ze hierbij onveilig maken weten inmiddels wel wat ze mogen verwachten van deze seventies retrorockers. Stiekem nog altijd piepjong, maar door de vele liveshows in binnen- en buiteland zo geroutineerd als menig ervaren band in een midlifecrisis.

De muzikale groei die ze op plaat laten horen, wordt ook vertaald naar het podium. De Limburgers worden gewoon alleen maar beter. “The Great Southern Electric” rockt meer wat ten koste is gegaan van het prog en psychedelische element. Live is dat echter een verademing aangezien de band zich veel minder vergrijpt aan freakende en uitgerekte jam stukken. Zo passen er ook makkelijk 14 nummers in de setlist van vandaag.

Een setlist die start zoals de nieuwe plaat. Met ‘Stand up Tall’ en ‘Evil Mothergrabber’. Het geluid van het drietal klinkt heerlijk vol. Vooral de Hammond partijen van Robin Piso zorgen voor een mooi pallet aan klanken. De broertjes Luka en Pablo van der Poel zijn enorm goed op elkaar ingespeeld en er is veel aandacht voor de nieuwe plaat met nog een vijftal aan  nieuwe songs (‘It’s about Time’, Satilla No.3 en ‘Ride With You’, Dance of the Buffalo, A Little bit of Movin’) alvorens het verleden in te duiken.

Uiteraard komen publieksfavorieten ‘Voodoo Mademoiselle’, ‘Crumbling Heart’ en een heerlijke dikke uitvoering van ‘Don’t You Go up in the Sky’ naar het eind toe voorbij. Het zijn wel juist deze songs die de Effenaar ook voor het eerst vanavond echt in beweging brengen. Nadat er nog energie over blijkt te zijn voor een puike toegift met ‘Restless Man’ en ‘Gold and Seaweed’ kunnen we wel concluderen dat DeWolff heel mooi volwassen geworden is.