De mannen van Orange Goblin zijn inmiddels al zo’n 19 jaar bezig en sinds hun vorige plaat, A Eulogy for the Damned, begint er eindelijk schot in de zaak te komen.

Door het succes van het vorige album hebben de mannen van hun „hobby” hun werk kunnen maken en zijn tegenwoordig full-time muzikanten. Op het A Eulogy album volgde een twee jaar durende tour die resulteerde in deze nieuwe plaat.

Met Back From The Abyss leveren ze hun achste studio album af, wederom een kei van een plaat. Ongecompliceerde Stoner/Hardrock met invloeden van Motorhead via Iron Maiden tot Black Sabbath.

Catchy gitaarriffs die door een stevige basgitaar sound worden ondersteund, een goede ritmesectie en de waanzinnige stem van Ben Ward die het geheel compleet maakt.

De opener Sabbath Hex is Ben Ward’s interpretatie van een vloek die hij aan mensen zou willen opleggen die Black Sabbath niet kennen. Het nummer zelf doet ook aan Sabbath herinneren. Met Ubermensch gaat het gas erop en komt er meer tempo in, vette riffs die mekaar goed aanvullen.

The Devil’s Whip kan zo op een Motorhead album. Het is dan ook bedoeld als een soort eerbetoon van de Orange Goblin aan deze Engelse grootheden.

Enkele hoogtepunten zijn Bloodzilla, Heavy Lies The Crown en zeker Blood Of Them waar de tekst geïnspireerd door het werk van gothic horrorschrijver H.P.Lovecraft.

Orange Goblin laat op dit album duidelijk horen meer in hun mars te hebben dan alleen Stonerrock. Het is een afwisselt album geworden met voor ieders wat wils.

Orange Goblin na twee jaar Back From The Abyss
SONGWRITING80%
PRODUCTION84%
ORIGINALITY75%
MUSIC85%
81%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%