Een bijzondere aankondiging: de legendarische rapmetal formatie Body Count, aangevoerd door niemand minder dan Ice-T, komt op donderdag 11 juni 2015 naar de Eindhovense Effenaar voor een dikke headline show.

Body Count is de groep die als één van de eerste bands metal en hardrock mixte met hiphop, met als frontman de Amerikaanse rapper en acteur Ice-T. Dit jaar presenteerde de band hun 5e album: ‘Manslaughter’. Als Ice-T iets uitbrengt, dan luistert de wereld. Zoals toen in 1992 de protestsong ‘Copkiller’ uitkwam, vlak na de rellen in Los Angeles. Het noopte de toenmalige president van de VS zelfs tot een reactie.

Ice-T had als taaie vijftiger verwacht zijn microfoon inmiddels wel aan de wilgen te kunnen hangen, maar niets is minder waar. Op het eerste album van Body Count in 8 jaar, geeft de gangsta-rap pionier weer de verbale middelvinger naar zaken als gang geweld in de VS en politiek. In de Effenaar komt op 11 juni alle hits en uiteraard ook nieuw werk aan bod.

De voorverkoop start op zaterdag 15 november om 10.00 uur via de kanalen van de Effenaar en Ticketmaster.

UPDATE: Body Count staat op woensdag 10 juni ook in de Melkweg te Amsterdam.