Venom, de band die ooit de naam aan een heel genre gaf toen ze hun tweede album Black Metal noemden. De band die ,als je op zaterdagavond naar Superchannel keek gegarandeerd langs zag komen – Live at Hammersmith. Een band die eigenlijk op hun hoogtepunt had moeten stoppen, wel stopte maar daarna weer stug verder ging.

De line-up is al enige jaren niet meer de oude, na een willekeur van wisselingen staat er nu een relatief stabiele line-up rond Conrad “Cronos” Lant. De inmiddels 52 jarige zanger heeft qua stem geluid nog niets aan kwaliteit verloren, helaas qua teksten wel. Dit is ook direct het minpuntje aan dit album, de hopeloos gedateerde teksten met om de twee regels Satan.

De clichés vliegen je om de oren, het is dan ook aan te raden niet te veel op de lyrics te letten. Bij de pubers in 1980 werd dit soort teksten misschien als schokkend ervaren maar anno 2015 is het meer hilarisch dan serieus te noemen.

Echter, muzikaal is het een best wel vet album, goede Metal met een vette knipoog naar de jaren tachtig en dan vooral Motörhead.

Conclusie, een goed Metal album met wat achterhaalde teksten. Leuk als aanvulling op de collectie en misschien wel het beste wat ze sinds de jaren 80 gemaakt hebben.

Venom keert terug From The Very Depths
Venom - From the very depths69%
69%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%