The Black Crowes zijn niet meer, lang leve Blackberry Smoke? Bij beluistering van het vierde studio album ‘Holding All the Roses’ van deze Amerikaanse rockers zou je gaan denken van wel. Maar Blackberry Smoke is meer. Zo zijn de Lynyrd Skynyrd en The Allman Brothers Band invloeden een stuk nadrukkelijker aanwezig dan bij voornoemde kraaien en heeft Blackberry Smoke in Charlie Starr een zanger/gitarist die het beste van beide broertjes Robinson in zich heeft. Want naast het feit dat Starr een uitstekend zanger is, is hij ook nog eens een meer dan voortreffelijk gitarist.

Het album opent met ‘Let me Help You (Find the Door)’ en ‘Holding all the Roses’ lekker up-tempo. Twee heerlijke stevige southern rockers die doen vermoeden dat de band gepoogd heeft terug te grijpen op het ruigere geluid van ‘Little Piece of Dixie’. En die poging is geslaagd, want we vinden meer nummers van dit kaliber (het vuige ‘Payback’s a Bitch’ bijvoorbeeld) terug op dit vierde album. Toch komen ook de liefhebbers van het derde album ‘The Whippoorwill’ aan hun trekken. Zo wordt tussen alle stevige rockers regelmatig wat gas terug genomen. Met name de machtige ballade ‘Woman in the Moon’ is kippenvel opwekkend.

De productie was ditmaal in handen van Brendan O’Brien. Ondanks dat O’Brien, die in het verleden al samenwerkte met acts als Pearl Jam, Rage Against The Machine, AC/DC en Bruce Springsteen, het album een lekker droog no-nonsense geluid weet mee te geven, slaagt toch ook hij er niet in om de live feel van de band te benaderen.

Blackberry Smoke is en blijft dan ook voornamelijk een band die je live gezien moet hebben. Luister hiervoor maar eens naar het live album ‘Leave a Scar (Live in North Carolina)’. Desalniettemin is ‘Holding all the Roses’ een hele mooie aanvulling op het oeuvre van de band, al weet de band op haar studioreleases nog niet zo te pieken als The Black Crowes ooit deden.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000035872113,9200000036235724″ name=”Holding all the Roses” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Blackberry Smoke - 'Holding all the Roses', (h)eerlijke southern rock
Waardering77%
77%Totale score