Blackberry Smoke begint langzamerhand een vaste klant te worden in onze albumrecensierubriek. ‘Find a Light’, het zesde studioalbum, is het alweer het vierde album van de band wat we bespreken. Voor degenen die deze recensies niet gelezen hebben, leggen we nog een keer kort uit waar Blackberry Smoke ook alweer voor staat. Blackberry Smoke maakt southern rock die doet denken aan bands als Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band en The Black Crowes.

Ook dit zesde album staat er weer vol mee. Opener ‘Flesh and Bone’ is in ieder geval een lekkere binnenkomer. Geweldig pompend bas- en gitaarwerk en die heerlijke kenmerkende stem van zanger Charlie Starr. Ook ‘Run Away From It All’, ‘The Crooked Kind’ en ‘Medicate My Mind’ zijn onvervalste zuidelijke rockers. Nee, ook op album nummer zes niks nieuws onder de Southern Rock-hemel. Maar oh, wat hebben Starr en co het southern rock idioom goed onder de knie. Akoestisch gitaartje hier, viooltje daar (‘I’ve Got This Song’), lekker veel pedal steel . Nee, je kunt Blackberry Smoke wel op een boodschap sturen. De erfenis van bovengenoemde drie bands is bij deze Amerikanen in goede handen.

Wanneer je de voorgaande albums van de band al in je bezit had, kun je ‘Find a Light’ dan ook blind aanschaffen. En voor degenen die van wel van bands als Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers Band en The Black Crowes houden, maar nog nooit van Blackberry Smoke hebben gehoord, heb ik een tip. Kom onder die steen vandaan en haast u naar de dichtstbijzijnde platenzaak!

Ziet Blackberry Smoke het licht op 'Find a Light'?
waardering80%
80%Totale score