Voor het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest zijn 22 nieuwe acts aan de line-up toegevoegd. Onder meer Knife Party, Dropkick Murphys, Interpol, Foals en Alesso komen optreden op het ‘Island of Freedom’, evenals de Nederlandse acts Yellow Claw, Dotan en Typhoon en de Belgische Selah Sue. Zij voegen zich bij acts als Robbie Williams, Florence And The Machine, Passenger, Alt-J, Martin Garrix, Kensington en Jett Rebel. Het Sziget Festival vindt dit jaar plaats van maandag 10 tot maandag 17 augustus.

De complete lijst aan nieuwe acts:  Yellow Claw, Dotan, Typhoon, Selah Sue, Knife Party, NERVO, Alesso, Dropkick Murphys, Interpol, Foals, SBTRKT, Vitalic, Marina And The Diamonds, Gentleman, Foxes, Halestorm, MØ, Paloma Faith, The Maccabees, William Fitzsimmons, Future Islands en Beatsteaks. Check de complete line-up hier.

Sziget Detox

Na afloop van het grote festival is er de mogelijkheid bij te komen op Sziget Detox, een driedaags evenement in het dorp Bedepuszta op 100 kilometer van Boedapest, aan het einde van een doodlopende weg midden in de natuur. Er komt een flexibel programma met singer-songwriters, schrijvers die voorlezen rond het kampvuur en diverse kunstprojecten, maar de omgeving leent zich ook uitstekend voor wandelen, mountainbiken of paardrijden. Voor Sziget Detox is kleinschaligheid belangrijk, dus worden er maximaal 200 tickets voor verkocht.