Naast normaliter het Belgische Rock Werchter in de maand juli zijn er bij de zuiderburen de zomermaand voor de festivalliefhebber ook enkele zeer aantrekkelijke alternatieven.

TW Classic, het oudere broertje van Rock Werchter, heeft zijn volledige line up bekend gemaakt. Naast headliner Robbie Williams en de reünie van Faithless kan je op het Werchterterrein ook gaan kijken naar onze eigen Anouk. Vandaag is de volledige line up bekend gemaakt. Zo kunnen we op zaterdag 4 juli ook gaan kijken naar nog meer straffe madammen als Anastacia en Texas. De Vlaamse rockers van the Scabs maakt het lijstje compleet. Kaarten kosten 81 euro.

Dan het harde nieuws want het Belgische Dour festival heeft maar liefst 14 namen bekend gemaakt voor de Cannibal Stage. Vanaf 15 tot en met 19 juli kan je gaan smullen van diverse smaken binnen de rockmuziek zoals Anti-Flag, Orange Goblin, Hatebreed en Fear Factory. Nog meer lekkers krijg je in de vorm van Agnostic Front, Betraying The Martyrs, Blues Pills, Deez Nuts, Gojira, Krokodil, Terror, La Muerte, Lofofora en The Black Dahlia Murder. Een gewone vijfdagenticket inclusief camping kost 130 euro.

Een week eerder, van 9 tot en met 12 juli, vindt aan de andere kant van Wallonië in Luik Les Ardentes plaats. Net als Dour weet het festival altijd voor een zeer gevarieerde line up te zorgen.  De opvallendste bekendmakingen zijn rapper A$AP Rocky en DJ sets van Bonobo en NERO. Naast grote rap namen (Snoop Dogg, Tinie Tempah en De La Soul), rockhelden (Iggy Pop en the Hives) en Belgische trots (dEUS, Balthazar, Oscar en de Wolf) staan ook Flux Pavilion, VUIL RL, Bakermat, Denzel Curry, Freddie Gibbs en Ratking op de negende editie van Les Ardentes. Ticketprijzen bedragen 120 euro voor vier dagen of 55 euro voor een dag naar keuze.