Tante Rikie nodigt meer Belgische en Nederlandse rockbands uit voor Zwarte Cross. Uit België komen noisemachine Raketkanon en de folkrockers van Birds That Change Colour. The Deaf en Afterpartees sluiten zich aan bij de Hollandse rockers van John Coffey, Death Alley en Casa de la Muerte. Drie bands die afgelopen weekend nog voor een feestje zorgden op Scumbash.

Ook nieuw in de aanbieding, te zien op één van de vele podia zoals de nieuwe Exoticana weide, zijn the Toy Dolls (UK), Tromp, de Waard & Hendrix, Shantel (DUI)Mike Hawkins (DEN), BJ Baartmans, The Oddword (BE), PROXY (RUS) en Eptic (BE),Pieter Post en last but not least een workshop lichaamspercussie. De Achterhoek is dus niet alleen the place to be om brommers te kieken. Nee, je kan ook genieten van Zuid Afrikaanse rappert Jack Sparrow, de Amerikaanse pubrockers van Flogging Molly en verder uit het Nederlandse festivalassortiment Anouk, Jungle By Night, Harry Merry, Joost van Bellen, Dirty Daddies en Billy the Kit. Liefhebbers van theater zullen dankzij Paul Haenen, Vincent Bijlo, Mongoolse keelzang door Rowan Hartsuiker en een masterclass reggae van Beef’s Pieter Both zeker aan hun trekken komen.

Vanaf vrijdag 24 juli tot en met zondag 26 juli kan je op festivalterrein De Schans te Lichtevoorde terecht. Om drie dagen te genieten van de negentiende editie ben je 75 euro kwijt. Dagkaarten kosten drie tientjes.