Het fijne aan festivals is het in contact komen met diverse muziekstijlen. Uiteraard zijn er ook genoeg festivals in Nederland met het oog op een bepaald genre of genres. Dancefestival We Are Electric, North Sea Jazz en Vestrock hebben vandaag heel wat namen aan de line up toegevoegd.

‘It’s gettin’ hot in here!” Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni, vindt voor de eerste keer aan het E3 strand van Eersel, nabij Eindhoven, een nieuwe editie van We Are Electric plaats. De organisatie belooft een Wild Weekend of Wonders met Belgische toppers Netsky & Script MC en Goose, Nederlandse beatmakers Noisia, The Flexican & MC Sef en Tom Trago. Tiga en Modestep brengen met hun electro en brostep internationale klasse. De Sluwe Vos Live, Skip & Die, William Kouam Djoko,Benny Rodrigues, Girls Love DJ’s en Makam. Voor beide dagen betaal je 45 euro, ga je enkel de zaterdag kost het 39 euro.

Het heet dan wel North Sea Jazz festival, maar al jaren komen  er meer  genres dan alleen jazz  naar Rotterdam. Dit jaar vooral veel sterke vrouwen. Emeli Sandé, Selah Sue, Lianne Le Havas en Jessie Ware voegen zich bij Chaka Khan, Mary J. Blige, Laura Mvula, Beth Hart en Lady Gaga. Verwacht geen over the top popnummers van Gaga. Zo komt classic crooner Tonny Bennett mee liedjes zingen van hun laatste album.

Mannelijke toppers Lionel Richie, Hozier, D’Angelo, John Legend, Paolo Nutini, Herbie Hancock, Michael Kiwanuka en Sergio Mendez geven in het weekend van 10 tot en met 12 juli een optreden. Maar er is meer. Vandaag werden ook  KwabsBen l’Oncle Soul,  Gary Clark Jr, Branford Marsalis Quartet, Rudresh Mahanthappa, Bill Frisell, Roy Hargrove Quintet,Tom Zé & Banda, SpokFrevo Orquesta, Omer Avital Quintet en Dianne Reeves bekend gemaakt. Een combikaartje kost 200 euro, voor één dag betaal je 85 euro.

Geen echt puur rockfestival, maar dat mag de pret tijdens Vestrock niet drukken. Vorig jaar pronkten immers White Lies en Limp Bizkit op de affiche. Vandaag heeft het festival de volgende lading namen aan de affiche van dit jaar toegevoegd. Voor vrijdag 5 juni staan Batmobile, Wallace Vanborn, Herman Brock Jr, T & Sugah en Echotape op de affiche. Zaterdag spelen Douwe Bob, Don Diablo, Redondo, Goe Vur in den Otto soudsystem en Monster Youth in Hulst en op de Junior zondag staan Erik Arbores en Ronnie Flex.

Ronnie’s mentor Mr.Polska, gabberkoning Mental Theo, rockvrouw Anouk en poppers Nielsson, Mainstreet en Yes-R waren eerder al bevestigd. Het Zeeuwse festival duurt drie dagen en kost je 50 euro. Ga je enkel vrijdag, dan ben je 30 euro kwijt, zaterdag kost 35 euro en zondag is gratis.