OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.

Terwijl het op dinsdag 31 mei buiten flink stormde, konden muziekliefhebbers in de Melkweg terecht voor een portie entertainment. Daar stond in de Oude Zaal Awolnation gepland, met in het voorprogramma Nothing But Thieves en Finish Ticket. De show was  zo goed als uitverkocht, dus er stond al een aardige rij buiten toen de deuren om 19:30 open gingen.

Wat opviel was het vrij jonge publiek dat aanwezig was; voornamelijk vooraan was de gemiddelde leeftijd niet erg hoog. Niet erg natuurlijk, maar dit zorgde er wel voor dat er vanaf het begin een zeer enthousiast sfeertje in de Melkweg hing, met fans die niet konden wachten tot de show van start zou gaan.
De eerste support, Finish Ticket, mocht als eerste van dit sfeertje proeven en wisten een lekker, rauw en enthousiast optreden neer te zetten. Ze speelden, op wat schoonheidfoutjes na, strak en kregen het publiek dan ook vanaf het eerste nummer mee. Na elk nummer werd er meegeklapt en mee gejuicht. Deze Amerikanen zijn dan ook zeker een bandje om in de gaten te blijven houden.

Tweede support Nothing But Thieves had al wat meer fans in de zaal. Vooraan werd het wat drukker en de band mocht ook rekenen op een luider ontvangst. Niet gek, want Nothing But Thieves is een band dat vooral een jonger publiek aanspreekt. De poprock wat de band bracht klonk vooral clean en erg melodisch. Rockende gitaren, met pop zanglijnen gevuld met hier en daar wat uithalen die door de fans in de zaal erg gewaardeerd werden. De band had er zin in en sprak dan ook enthousiast het publiek met regelmaat aan. Ook al waren de vocals niet altijd even zuiver, zette ook Nothing But Thieves een aardige set.

Awolnation kwam hierna op en liet meteen zien waarom zij de hoofdact van vanavond waren. De sfeer werd meteen doormiddel van de belichting goed neergezet, naastdat dit te merken was aan de kwaliteit van de performance van de band. Ook de zaal was inmiddels goed volgelopen en al vanaf het eerste nummer waren overal dansende en genietende mensen te zien.
Muzikaal is Awolnation lastig in een genre te stoppen en ook live is dit het geval. Van wat duistere industrial rock tot vrolijkere electro poprock nummers, alles kwam voorbij en werd energiek gebracht, in combinatie met de typerende bewegingen van zanger Aaron Bruno. Vooral vocaal waren er hier en daar wat foutjes te horen, maar dit deed gelukkig niet af aan het optreden van Awolnation.

Een aardig optreden dus van Awolnation in de Melkweg, waarin het publiek zichtbaar genoot en tevreden naar huis kon gaan!

 

De recensie en foto’s zijn gemaakt door Jessica Santiago Lopez