Het Canadese Three Days Grace timmert sinds 1997 aan de weg. Met succes, want de band heeft een paar flinke hits gescoord. De eerste drie albums werden platinum en goud in in Amerika en Canada. De laatste jaren is het wat stiller geworden rond het gezelschap. De voorlaatste plaat – het in 2012 verschenen ‘Transit Of Venus’ – werd goed ontvangen door de pers, maar deed het minder goed aan de kassa. Drie jaar later verschijnt een vers wapenfeit in de vorm van ‘Human’. Het markeert een nieuw hoofdstuk voor de Canadese band en om alvast op de zaken veruit te lopen: dat nieuwe deel is geen pageturner geworden…

Three Days Grace kreeg in 2013 een flinke klap te verwerken. Het valt namelijk niet mee als je te horen krijgt dat je frontman besluit op te stappen. Een zanger is immers het gezicht van de band. Toen Adam Gontier voor een solocarrière koos, besloten de resterende leden om Matt Walst als boegbeeld in te lijven. Zijn stemgeluid heeft veel raakvlakken met zijn voorganger, maar mist diens kenmerkende warme klank. Walst klinkt vlakker. Juist de warme, volle stem van Gontier tilde Three Days Grace boven de middelmaat uit. Zonder diens kenmerkende zang verliest het collectief zijn troefkaart.

Three Days Grace grossiert namelijk in melodramatische post-grunge. Een genre waarin ook bands als Seether en Breaking Benjamin opereren. In Europa is men de interesse in deze stroming allang verloren, maar in Amerika is deze stijl nog steeds ongekend populair. Wat hier enigszins gedateerd overkomt, gooit in de States nog steeds hoge ogen. Gelukkig komt Three Days Grace soms nog een beetje venijnig uit de hoek als er met metal wordt geflirt. Op zulke momenten doet de band aan een uitgeklede versie van Disturbed denken. Het merendeel van de tijd luister je echter naar een inwisselbare arenarockband.

Op dit vijfde studioalbum wordt wederom netjes binnen de lijntjes gekleurd. De nummers klinken generiek en zijn voorzien van wel erg cheesy teksten. Geen enkele track blijft hangen en dit muzikale behang gaat het ene oor in en het andere weer uit. Deze gezwollen arenarock is volstrekt ongevaarlijk en daardoor behoorlijk saai. Zonde.

Nieuw hoofdstuk voor Three Days Grace: ‘Human’ is geen pageturner geworden
59%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
13%