De grondleggers van de grunge. Mogen we Mudhoney zo noemen?  Ze horen in ieder geval samen met Mother Love Bone en Soundgarden tot de eerste golf van grungegroepen uit Seattle. Mudhoney ontstond uit de scherven van Green River, een band waar ook toekomstige leden van Pearl Jam uit voortkwamen.

Al snel namen ze bij het befaamde label Sub Pop hun debuut ‘Superfuzz Bigmuff’ uit. Sonic Youth was meteen fan en nam de band mee op een Europese tour. Hoe het genre daarna een vlucht nam met wereldacts als Pearl Jam en Nirvana mag bekend zijn. Kurt Cobain noemde de plaat een van de meest invloedrijke platen voor het geluid van Nirvana.

Deze veteranen staan op zondag 3 mei op de planken van de Eindhovense Effenaar en voor deze show  geven wij in samenwerking met Effenaar 2 setjes aan kaarten weg. Wil jij Mudhoney (Incl. support van White Hills & Barton Carroll) live aan het werk zien? Dat kan, het enige wat je daarvoor hoeft te doen is onderstaande velden invullen en wie weet ben jij wel bij de winnaars. Op 28 april a.s. maken we de winnaar bekend.