Komende zaterdag staat een uitverkocht Dynamo Metal Fest op het punt om los te barsten, maar in de tussentijd lijkt Eindhoven de titel Rockcity alleen maar uit te breiden. Speedfest kieperde een indrukwekkende lading bevestigingen over ons heen en met Epic Metal Fest heeft de lichtstad er een compleet nieuw festival bij. Daarnaast timmert ook Eindhoven Metal Meeting flink door aan de line-up. Tussendoor tellen we hier ook nog even het Female Metal Fest bij op. Voor wie inmiddels het overzicht een beetje kwijt is met zoveel “harde events” hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

Dynamo Metal Fest (18-07, Kunstijsbaan)

Wil je hier nog bij zijn, dan ben je helaas te laat. Hoewel de Kunstijsbaan een grotere capaciteit zou kunnen handelen, heeft de organisatie alle 5.000 beschikbare kaarten verkocht. Het bordje uitverkocht kan op de deur voor het eendaags festival met Biohazard, Arch Enemy, Death Angel, Nuclear Assault, Bodyfarm, Facelifter, Alestorm en Orange Goblin. Website.

Speedfest (21-11, Klokgebouw)

Speedfest viert dit jaar het 10-jarig jubileum en pakt alvast flink uit met de eerste reeks aanbevestigingen. Daarom is het jaarlijks feestje van organisator Peter Pan Speedrock echter nog lang niet compleet: Bob Wayne, High on Fire, Peter Pan Speedrock, Eagles Of Death Metal, Danko Jones, Carcass, Napalm Death, Obituary, Voivod, Backyard Babies, Pro-Pain, Avatarium, The Dictators NYC, The Vintage Caravan, Spiders en Radio Bikini. Website.

Female Metal Event (16 & 17-10)

Na de succesvolle eerste editie in 2014 is de 2015 editie uitbreid naar 2 dagen en 2 zalen en daarmee FemME het grootste Female Metal Event van Nederland. Een zeer divers aantal acts met Lacuna Coil (FOTO), Therion, The Gentle Storm, Tristania, Xandria, Stream of Passion, Draconian, Visions of Atlantis, Aeverium, Kingfisher Sky, Autumn, Aira Flame, Whyzdom, Karmaflow, Effloresce, Cripper, Dyonisis, Sin7SinS, Purest of Pain, Unshine en Lovelorn Dolls terug vinden we op de affiche. Website.

Epic Metal Fest (22-11, Klokgebouw)

De dag na Speedfest werd al eerder door een metalfestival opgevuld, maar Distortion lijkt een stille dood te zijn gestorven. Die leegte wordt nu weer opgevuld: Op zondag 22 november lanceert de symfonische metalband Epica de eerste editie van het eigen Epic Metal Fest. Op de affiche, die bijna rond is, vinden we Epica, Eluveitie, Fear Factory, Moonspell, Delain, Scar Symmetry, Dagoba en Periphery. Website.

Eindhoven Metal Meeting (11 & 12-12, Effenaar)

Het programma van de Eindhoven Metal Meeting begint aardig vorm te krijgen. Het festival wat in december voor de zevende keer op rij plaatsvindt in de Eindhovense Effenaar is inmiddels een international begrip bij liefhebbers van de extreme metal genres. De line-up dusver: Marduk, Behemoth, Samael, Candlemass, Onslaught, Gehenna, Purgatory, Desaster, Vektor, Lvcifyre, Necrophobic, AHAB, Conan, Necros Christos en Nifelheim. Website.