Mocht je besloten hebben om je welverdiende vakantie door te brengen in het altijd gezellige Zuid-Limburg dan hebben we goed nieuws. Naast de pittoreske dorpjes, vakwerkhuisjes, lekker bier en appelstroop kun je Maandag 10 Augustus ook een potje gaan headbangen bij Death Dta in Poppodium Volt in Sittard.

In 1983 richtte Chuck Schuldiner, ook wel ‘The Father of Death Metal’ genoemd, Mantas op. De naam werd later veranderd in Death. Inmiddels is de band uitgegroeid tot één van de pioniers van deathmetal. De band bracht zeven studioalbums uit, elk nog harder en duisterder dan de voorganger.

De cultstatus van de band is tot op heden te voelen. Vooral de albums Human, Symbolic en Leprosy werden internationaal goed ontvangen. In 2013 waren er 3 miljoen albums wereldwijd verkocht. Dit maakt Death de best verkochte metalband ooit.

In 1999 werd Chuck gediagnosticeerd met hersenstamkanker. Tijdens zijn twee jaar durende strijd werden er veel fundraisers georganiseerd door zijn fans en ook bands probeerde hem financieel te steunen, zoals Red Hot Chili Peppers, Kid Rock en Korn. In 2001 stierf Chuck. Zowel Death als Chucks andere band Control Denied stopte abrupt met bestaan. In 2013 besloten de overige leden van Death opnieuw op tour te gaan. En met groot succes. De eerste Amerikaanse tour werd gevolgd door een drie weken durende en volledig uitverkochte Europese tour.

Mocht je hun vorige tour gemist hebben, dan is er goed nieuws voor je! Op 10 Augustus komt deze befaamde metalband terug naar Nederland om Volt helemaal door het lint te laten gaan tijdens onze die-hard metalzomer! Herbeleef de intensiteit die Chuck wist te creëren!

Tickets!