De Amerikaanse rockband Eagles of Death Metal heeft hun gehele Europese tour, waarbij zij onder andere Speedfest in Eindhoven zouden headlinen, geannuleerd. Dit als gevolg van de reeks terroristische aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november. De organisatie van Speedfest heeft de afzegging bevestigd op hun Facebookpagina.

Eagles of Death Metal trad op in het Parijse theater Le Bataclan toen een groep IS-strijders de zaal binnendrong en het vuur opende. Onder de ruim honderd slachtoffers valt naar verluidt ook de dood van een crewlid van de band te betreuren. Naar aanleiding van dit vreselijke drama is het begrijpelijke besluit genomen om alle resterende data van de Europese tour te annuleren. Of en door wie de band eventueel wordt vervangen op Speedfest, dat over precies een week plaatsvindt, is nog niet duidelijk.

De redactie van Counter Culture is diep geraakt door de gebeurtenissen in de Franse hoofdstad. Onze gedachten gaan dan ook uit naar alle slachtoffers en hun nabestaanden.

 

tumblr_nxs4krbKRY1txranpo1_1280