De Zweedse rockband Black Temple staat onder contract van Razzia Notes. Het gaat hier om het platenlabel van Anders Fridén. Laatstgenoemde gast ken je misschien als frontman van In Flames. Naast zanger van een populaire melodeathband is Fridén dus ook actief als eigenaar van een platenmaatschappij. Hij heeft een goede neus voor veelbelovende bands.

Vaak tekenen bandleden die een platenlabel opzetten artiesten of groepen die raakvlakken met het eigen bandgeluid hebben. Op basis van Fridén’s muzieksmaak zou je namelijk een melodische deathmetalband of een nu-metalformatie verwachten. Black Temple is wat dat betreft een atypische aanwinst. Fridén is lekker dwars en kiest wat hij zelf tof vindt. Gelukkig maar.

Black Temple maakt namelijk een kruising van post-hardcore en noiserock. De band doet denken aan het oude Biffy Clyro voordat die Schotse formatie voor de mainstream koos. Melodie en techniek gaan hand in hand. Debuut ‘All Ends’ combineert stuwende gitaarlijnen met passionele vocalen en vette riffs. Deze schijf barst van de energie. De band is erin geslaagd een afwisselende plaat af te leveren. De tracks zijn gevarieerd en hebben allemaal een eigen identiteit. Dit is een uitstekend visitekaartje!

Momenteel tourt Black Temple met In Flames door Europa. Afgelopen week deden beide bands de Eindhovense Effenaar aan. 

Debuutalbum 'All Ends' van Black Temple is 't einde!
92%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%