Mei is doorgaans niet de meest drukbezette concertmaand. Het clubseizoen staat op een lager pitje omdat veel artiesten zich gaan voorbereiden op de grote festivals. Toch valt er ook deze maand weer genoeg te genieten op het gebied van livemuziek. Zo kun je nog het concert van Tusky in Dynamo meepakken, staan de metalgiganten van Disturbed in AFAS Live en kun je voor een flinke portie hiphoproyalty naar de Gods of Rap-tour in de Ziggo Dome. Dit zijn onze tips voor de maand mei.

Joe Bonamassa (Carré Amsterdam, 1, 2 & 3 mei)

Joe Bonamassa is zonder twijfel een van de grootste gitaarvirtuozen ter wereld. Al van jongs af aan was het zijn plan om blues toegankelijk te maken voor een groot publiek. Gezien het feit dat hij maar liefst drie keer mag aantreden in de Amsterdamse Carré, lijkt die missie meer dan geslaagd. Vanavond begint zijn driedaagse residentie in het mooiste theater van Nederland, en voor ieder optreden zijn nog enkele tickets beschikbaar. Soms zijn last-minute impulsaankopen een heel goed idee, en dat gaat in dit geval zeker op.

Tickets

Tusky (Dynamo Eindhoven, 2 mei)

“Is she really going out today?” Op donderdag 2 mei in ieder geval wel, en wel in de Eindhovense Dynamo. Neerlands trots Tusky serveert raggende punkrock van de bovenste plank en met een gloednieuwe EP (Love Love Love, die toevallig ook op 2 mei uitkomt) op zak doen de Utrechters deze maand een handjevol clubzalen aan. De kaartverkoop gaat hard: Utrecht is al uitverkocht, Eindhoven nog niet, dus doe er je voordeel mee. Gaan met die banaan!

Tickets

Backyard Babies (De Helling Utrecht, 4 mei)

De hardrockers van Backyard Babies bestaan alweer dertig jaar, maar dat zou je niet zeggen. Ook anno 2019 pompen de Zweden nog de lekkerste tunes uit je speakers en ook de liveoptredens zijn nog steeds ultrastrak. De band opereert nog altijd in volledig originele bezetting en zal op 4 mei neerstrijken in de Utrechtse Helling. Een zaterdagavond met een biertje in de hand meeschreeuwen met lekker ongecompliceerde hardrock, beter wordt het toch niet?

Tickets

Disturbed (AFAS Live Amsterdam, 7 mei)

De bombastische heavy metal van Disturbed is al sinds het begin van de jaren 2000 wereldwijd enorm populair. Zo ook in Nederland, maar toch is het al bijna tien jaar geleden sinds de band hier voor het laatst een headlineshow speelde. Hoog tijd om dat eens goed te maken, en dat komt de band doen op 7 mei in de Amsterdamse AFAS Live. De Amerikanen zullen materiaal spelen van het nieuwe album Evolution (2018), maar ook klassiekers als ‘Down With the Sickness’ en de geweldige cover van ‘The Sound of Silence’ komen natuurlijk voorbij!

Tickets

ONE OK ROCK (013 Tilburg, 12 mei)

ONE OK ROCK is vandaag de dag misschien wel de belangrijkste vertegenwoordiger van j-rock, al zijn de vier mannen hun thuisland Japan inmiddels wel ontgroeid. Met name in Europa en de Verenigde Staten heeft de groep een trouwe fanbase opgebouwd. Het leverde hen onder andere al tournees op met Linkin Park, 5 Seconds of Summer en Ed Sheeran. Dat is bijna net zo eclectisch als de muziekstijl van de band: een poppy mix van post-hardcore en alternatieve rock. Deze nieuwe tour staat in het teken van de nieuwe plaat Eye of the Storm en daarbij wordt de Tilburgse 013 niet overgeslagen!

Tickets

Tourist LeMC (TivoliVredenburg Utrecht, 14 mei)

De ster van de Vlaamse Tourist LeMC is rijzende. In zijn thuisland verkoopt hij al de grootste zalen uit, en ook in Nederland begint het op gang te komen. Hij rapt en zingt op gevoelige wijze in zijn Antwerpse dialect; niet over bling, kechs of doekoes, maar over belangrijke levensgebeurtenissen en de liefde. Zijn thuisstad Antwerpen is daarbij doorgaans zijn muze, maar op 14 mei is de Pandora van het Utrechtse TivoliVredenburg zijn decor.

Tickets

Saint Agnes (Merleyn Nijmegen, 15 mei)

Saint Agnes is niet zo heilig als de naam wellicht doet vermoeden. Met de stoere zangeres Kitty Arabella aan het roer, speelt deze Londense band genadeloze psychedelische rock die weleens doet denken aan bijvoorbeeld The Kills of Blood Red Shoes. De jonge band staat op het punt het eerste studioalbum uit te brengen, maar heeft met een reeks singles en een live EP al heel wat materiaal om het publiek in Nijmegen te vermaken. Op 15 mei zie je de band in Merleyn!

Tickets

Against the Current (013 Tilburg, 17 mei)

Dat YouTube grote muziekcarrières kan lanceren wordt steeds duidelijker. Het Amerikaanse Against the Current bouwde naamsbekendheid op door covers te posten op het populaire videoplatform, wat er uiteindelijk toe leidde dat het trio tekende bij het vermaarde platenlabel Fueled by Ramen. Deze jonge poprockers hebben net hun tweede album uitgebracht en lijken klaar te zijn voor het grote werk. Op 17 mei spelen ze in de Jupiler Stage van de 013 en dat wil je niet missen!

Tickets

Gods of Rap (Ziggo Dome Amsterdam, 16 mei)

Gods of Rap… alleen een hiphopcollectief van heel goede huize kan ermee wegkomen om een tournee zo te noemen. En dat gaat in dit geval helemaal op, want het zijn niemand minder dan Wu-Tang Clan, Public Enemy en De La Soul die de handen ineenslaan voor een gezamenlijke tour. Dit omdat alle drie de groepen dit jaar een groot jubileum hebben te vieren. In de Ziggo Dome geniet je op 16 mei van een avond vol goddelijke rapclassics als ‘Cream’, ‘Gravel Pit’, ‘Fight the Power’, ‘Bring the Noise’ en ‘Plug Tunin’’.

Tickets

Tokio Hotel (Effenaar Eindhoven, 16 mei)

De vier leden van de Duitse rockband Tokio Hotel zijn nog maar tussen de 29 en 32 jaar; toch bestaat de band al 18 jaar en dit jaar wordt gevierd dat ze al 15 jaar ook een tourende band zijn. Bovendien is hun zesde studioalbum op komst, dus dat zijn twee redenen om weer eens op tournee te gaan. Hoewel de band misschien niet meer zo populair is als pakweg 10 jaar geleden (op het hoogtepunt werden zowel het Goffertpark als de Ahoy aangedaan), staan hun shows bekend om de hoge kwaliteit en daarbij is dit optreden in de Eindhovense Effenaar een uitgelezen kans voor fans om de mannen in een intieme zaal te zien.

Tickets

Jacco Gardner (Doornroosje Nijmegen, 18 mei)

Nog meer Nederlands talent in deze lijst, want ook Jacco Gardner stapt deze maand in z’n tourbus. De in Hoorn geboren en getogen singer-songwriter bracht vorig jaar zijn derde album (Somnium) uit en zal dat op 18 mei presenteren aan de Nijmeegse fans in Doornroosje. Zijn eigenzinnige, psychedelische liedjes staan erom bekend een bijna hypnotiserende ervaring te geven. Dromen en realiteit ontmoeten elkaar in de sprookjeswereld die Gardner zo feilloos lijkt te creëren. Dit is iets wat je absoluut een keer live moet ervaren!

Tickets

Net achter het net gevist voor tickets? Ook in mei zijn er weer concerten die inmiddels al zijn uitverkocht. Als je toch je geluk wilt beproeven, doe je dat het beste via Ticketswap (maar let op: ook hier zijn oplichters actief). Bijvoorbeeld als je toch nog wil proberen tickets te scoren voor het stijf uitverkochte concert van Foals, op 19 mei in Paradiso. Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!