Counter Culture shorts nummer #72 alweer. Geen zin om complete albumreviews met hele lange lappen tekst te lezen? Dan hebben wij de shorts voor je. In deze tweeënzeventigste editie van shorts vind je vijf mooie microreviews van de nieuwe albums van Belzebubs, Jenn Vix, Harbour Of Souls, Eveline’s Dust en Yours Truly.

Belzebubs – Pantheon Of The Nightside Gods (93)
Aan ambitie geen gebrek! Belzebubs maakt een mengeling van melodeath, black metal, progpop en avant garde muziek. Dit debuutalbum blinkt uit in inventiviteit. Deze genremix beklijft vanaf de eerste noot en heeft voor iedere metalfan wel wat wils. Gorgelvocalen, flitsend gitaarwerk, een duistere sfeer en grandeur. De composities zijn meeslepend en filmisch. Sommige bands hebben de gave om altijd te kunnen: Belzebubs hoort bij deze buitengewone categorie. Tijdens melancholische buien biedt deze muziek troost, terwijl deze plaat ook vrolijk maakt en energie geeft. Dit is jaarlijstjesmateriaal!

Recensent: Frank van de Ven

Jenn Vix – 6 (50)
Jenn Vix maakt doelloos voortkabbelende electropop. That’s it. Haar statische voordracht in combinatie met de fantasieloze beats levert een saaie EP op die weinig fans zal opleveren. Dit wapenfeit is niet slecht, maar ook nergens noemenswaardig of opmerkelijk. Het bestaat en daarmee is alles gezegd. Jenn Vix heeft weinig te vertellen en de muzikale omlijsting kan het gebrek aan inhoud niet maskeren. De tracks lijken enorm veel op elkaar en alleen de titels lijken aan te geven dat je naar een nieuw nummer luistert. Hopelijk weet deze artiesten dit gebrek aan spanning op volgende releases te… fiksen.

Recensent: Frank van de Ven

Harbour Of Souls – Doomsayer (77)
Mocht Iron Maiden-kopstuk Bruce Dickinson een snipperdag willen nemen, dan kan de frontman van Harbour Of Souls de honneurs waarnemen. Martin de Jong’s stemgeluid lijkt behoorlijk veel op de vocalen van de Brit en dat is een groot compliment! ‘Doomsayer’ bestaat uit catchy heavy metal met hardrockinvloeden. Deze band hoort op het podium thuis en verdient alleen al op basis van deze EP een grote fanschare. De energie en het plezier waarmee gecomponeerd wordt, is erg aanstekelijk. Deze gasten gaan vast een hoop zieltjes winnen met deze schijf!

Recensent: Frank van de Ven

Eveline’s Dust – K (78)
Het Italiaanse Eveline’s Dust maakt progrock met een jazzy randje. Deze schijf klinkt erg relaxed en leent zich vooral voor momenten met de koptelefoon op. Je kunt volledig verdrinken in de lome klanken van dit gezelschap. ‘K’ klinkt erg oké. Het is een verhalend album dat liefhebbers van progpop zal bekoren. De composities zijn smaakvol en verfijnd. Verwacht geen vingervlug gitaarwerk, maar een album dat je even laat ontslakken en je drukke bestaan doet vergeten.

Recensent: Frank van de Ven

Yours Truly – Afterglow (82)
Paramore-boegbeeld Hayley Williams heeft haar emopoppunkverleden achter haar gelaten en flirt met electro- en synthpop. Your’s Truly solliciteert opzichtig naar de vrijgekomen vacature. Dit CV is erg veelbelovend en het gaat hier dus om een serieuze kandidaat. ‘Afterglow’ is een overtuigende EP vol catchy poprock met prettig in het gehoor liggende dameszang. Bij vlagen denk je naar Williams te luisteren, terwijl het hier toch echt om de Australische Mikaila gaat. De kracht van deze plaat schuilt in de krachtige performance ervan. Deze band gelooft in wat het doet dat hoor je terug in elke noot. Oprecht en recht vanuit het hart: zo hoort muziek te klinken! Laat dat volwaardige eerste studioalbum maar komen!

Recensent: Frank van de Ven