Augustus is de maand van Lowlands, Pukkelpop, Sziget en veel andere mooie festivals. En dat zorgt er gelukkig ook voor dat er in de zalen leuke dingen te zien zijn. We denken aan een Dave Hause of Prophets of Rage, beide in TivoliVredenburg, of misschien een concert in het kader van City Sounds op de Amsterdamse NDSM-werf. Hier komen onze tips voor de maand augustus.

Dave Hause & The Mermaid (TivoliVredenburg Utrecht, 2 augustus)

Begint het al op te vallen dat we fan zijn van Dave Hause? Hoe dan ook, we zullen de punktroubadour blijven tippen tot hij het succes krijgt dat hij verdient. En daarna nog steeds. Want een optreden van Dave Hause staat garant voor een avond vol gemoedelijke, energieke feelgoodpunk met flink wat rootsy invloeden. Na een geweldig optreden in Paradiso op 1 mei jl. is het de beurt aan de Domstad om Dave en zijn band The Mermaid welkom te heten.

Tickets

30 Seconds to Mars (NDSM-Werf Amsterdam, 6 augustus)

Alle (ex-)emo’s verzamelen! Broertjes Jared en Shannon Leto, collectief bekend als 30 Seconds to Mars, geven in het kader van de concertreeks City Sounds een optreden in de open lucht op de NDSM-Werf in Amsterdam. De band onderging in de afgelopen twintig jaar nogal wat veranderingen: bandleden kwamen en gingen, en hun sound evolueerde van progressive metal via emorock naar electropop. Op 6 augustus hoor je een selectie uit de rijke carrière van de gebroeders Leto, live in Amsterdam.

Tickets

Descendents (Melkweg Amsterdam, 10 augustus)

Het Californische Descendents ontstond als rebels antwoord op de meer macho collegebands uit hun thuisstaat, maar groeide plotsklaps zelf uit tot een van de grootste punkhelden van de afgelopen dertig jaar. Hun brutale hardcoresongs worden gebracht met een knipoog, en ook op hun laatste album Hypercaffium Spazzinate klinkt het gezelschap nog even fris als spastisch!

Tickets

P!nk (Malieveld Den Haag, 11 augustus)

Wie P!nk al eerder dit jaar zag in de ArenA of op Rock Werchter, kan het bevestigen: een betere liveact op het gebied van pop is er momenteel niet. P!nk zet haar stoere, gevoelige, authentieke liedjes extra kracht bij door een kneiter van een liveshow op te zetten die bij vlagen meer lijkt op een circus. Goede muziek, sterke zang en een stevig staaltje acrobatiek vatten een show van de Amerikaanse aardig goed samen. Op 11 augustus geeft ze een groot openluchtconcert in Den Haag!

Tickets

Of Mice & Men (De Helling Utrecht, 11 augustus + Dynamo Eindhoven, 12 augustus)

De meeste bands hebben moeite om het vertrek van hun boegbeeld boven te komen. Gelukkig is Of Mice & Men niet zoals de meeste bands. Het Amerikaanse metalcoregezelschap zag frontman Austin Carlile twee jaar geleden vertrekken wegens gezondheidsklachten, maar als viertal, met bassist Aaron Pauley nu op vocals, staat de band ook als een huis. Op hun nieuwste album Defy beukt de band er weer vrolijk op los. Deze maand zijn de mannen te zien in Utrecht en Eindhoven, met support van Crossfaith en Bleed From Within.

Tickets De Helling

Tickets Dynamo

Prophets of Rage (TivoliVredenburg Utrecht, 19 augustus)

De supergroep der supergroepen komt terug naar Nederland! Prophets of Rage, een smeltkroes van leden van Rage Against the Machine, Public Enemy en Cypress Hill, en brengt een selectie van hun grootste hits gecombineerd met nieuw werk. Raprock van de hoogste plank, en wanneer ze hun allesverwoestende versies van ‘Bring the Noise’, ‘Insane in the Brain’, ‘Sleep Now in the Fire’ of ‘Killing in the Name’ spelen, valt nog te bezien of de Ronda van TivoliVredenburg daartegen bestand is.

Tickets

PVRIS (Patronaat Haarlem, 20 augustus)

Het is alweer twee jaar geleden sinds PVRIS voor het laatst in Nederland te vinden was. Maar geen nood: er komt een nieuwe plaat aan, en daar hoort een nieuwe tour bij. Het rocktrio rond de charismatische Lynn Gunn combineert aanstekelijke melodieën met pompende synths en knallende gitaren. Het geheel wordt afgemaakt met haar gepassioneerde vocalen en persoonlijke lyrics. Op 20 augustus hoor je hits als ‘My House’ en ‘What’s Wrong’, maar natuurlijk ook liedjes van het nog te verschijnen titelloze album.

Tickets

The Story So Far (013 Tilburg, 21 augustus)

Dat emopoppunk geen 13-in-een-dozijn-band met uitgelopen eyeliner en te strakke broeken hoeft te zijn, bewijst The Story So Far. De Californische zon is duidelijk hoorbaar in de sound van deze hardwerkende band, een sound waar geen ruimte is voor kniezen en mokken, maar wel voor moshpits en singalongs. Perfecte muziek voor de zomer, des te toepasselijker dus dat de mannen eind deze maand neerstrijken in Tilburg!

Tickets

Triggerfinger (Onderzeebootloods Rotterdam, 21 augustus)

De beruchte ‘hiatus’… veel muziekfans hebben er al eens mee te maken gehad, en het dreigt liefhebbers van Triggerfinger ook te overkomen. Het sympathieke Belgische rocktrio gaat na twintig jaar muziek maken een pauze inlassen, maar niet voordat zij nog een aantal shows op bijzondere locaties in Nederland afwerken. Alle concerten zijn inmiddels al uitverkocht, behalve die in de Onderzeebootloods te Rotterdam. En dat is goed nieuws voor wie Ruben Block, Mario Goossens en Paul Van Bruystegem nog een laatste groet wil brengen voor zij op een welverdiende vakantie gaan. Grijp die tickets nu het nog kan!

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!