De maand juli loopt over van de festivals en dus is er wat minder te kiezen op het gebied van club- en stadionconcerten. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Wij hebben weer een mooi lijstje artiesten verzameld die deze maand nog te zien zijn in ons land. Van multitalent Tash Sultana tot cultheden The Proclaimers en pianopopper Tom Odell, dit zijn onze tips voor de maand juli.

Tash Sultana (Ziggo Dome Amsterdam, 6 juli)

De multigetalenteerde Tash Sultana leerde zichzelf meer dan tien instrumenten spelen en bespeelt die live allemaal zelf. Met behulp van een loopstation en een heleboel pedalen is deze Australische misschien nog wel het beste te omschrijven als een eenmansorkest vol dikke riffs en beats. Dit unieke talent zie je op 6 juli in Ziggo Dome, haar grootste show tot nu toe in Nederland.

Tickets

Neil Young & Promise of the Real (Ziggo Dome Amsterdam, 10 juli)

Neil Young geldt als een van de belangrijkste singer-songwriters allertijden. Hij heeft inmiddels maar liefst 39 studioalbums op zak. De Canadees geldt als een invloedrijke artiest binnen de folk, rock, country en grunge. Hoewel hij meestal tourt met de band Crazy Horse, heeft hij voor deze tournee Promise of the Real uitgenodigd om samen klassiekers als ‘Rockin’ in the Free World’ en ‘Like a Hurricane’. Na zijn legendarische concert in Ziggo Dome in 2016 mogen de verwachtingen weer hooggespannen zijn!

Tickets

Tom Odell (Royal Park Live Baarn, 14 juli)

Royal Park Live is inmiddels al een paar jaar een succesvolle concertreeks in de tuinen van Paleis Soestdijk in Baarn. Op 14 juli is ieders favoriete emopianist er te zien: Tom Odell. De Engelse singer-songwriter brak in 2012 door met de hit ‘Another Love’. Met Elton John, Bob Dylan en Leonard Cohen als zijn grote voorbeelden, heeft de jonge artiest inmiddels een mooi oeuvre aan emotionele pianopop samengesteld. Naast het eerder genoemde ‘Another Love’ zijn ook ‘Can’t Pretend’, ‘Magnetised’, ‘Grow Old With Me’ en de prachtige nieuwe single ‘Go Tell Her Now’ songs om absoluut naar uit te kijken op 14 juli.

Tickets

The Proclaimers (Paradiso Amsterdam, 25 juli)

De Schotse tweelingbroers Charlie en Craig Reid zijn al sinds het begin van de jaren ’80 een succesvol muzikaal duo. Als The Proclaimers scoorden ze grote hits, waaronder ‘Letter from America’ en de cultclassic ‘I’m Gonna Be (500 Miles)’, dat, voor de jongere generatie, hernieuwde aandacht kreeg door een prominente spot in de populaire sitcom How I Met Your Mother. Met de mix van pop, folk, country new wave, de nodige humor en een serieuze noot heeft de band een niche gecreëerd waarin ze nog steeds onverminderd actief zijn. Dit concert in Paradiso bleek zelfs zo populair dat het verplaatst moest worden naar de Grote Zaal. Gelukkig zijn er daardoor wel weer tickets vrijgekomen, dus grijp je kans!

Tickets

CKY (Bitterzoet Amsterdam, 30 juli en 013 Tilburg, 31 juli)

CKY, a.k.a. Camp Kill Yourself, brengt schorre, anarchistische punk van de bovenste plank. De band uit Pennsylvania bestaat uit zanger Chad I Ginsburg, bassist Matt Deis en drummer Jess Margera en brak aan het eind van de jaren ’90 door toen hun muziek werd gebruikt in de skatevideo’s en televisieprogramma’s (Jackass, Viva La Bam) van Jess’ broer Bam Margera. Later was de band ook te horen in een van de videogames van pro-skater Tony Hawk. In 2017 debuteerde CKY na een aantal jaar van afwezigheid een nieuw, groovy hardrock- en stonergeluid met hun zesde studioalbum ‘The Phoenix’, die in 2019 werd opgevolgd door de ep ‘Too Precious To Kill’. Deze nieuwe plaat komt de band op 30 juli voorstellen in Paradiso, en een dagje later in 013.

Tickets Paradiso

Tickets 013

https://www.youtube.com/watch?v=NKYxFOnJOZ4

Peter Doherty (Amsterdamse Bos Amsterdam, 21 juli)

Een mooie naam in de reeks Live at Amsterdamse Bos: Peter Doherty! De Britse indierocker, bekend van o.a. The Libertines en Babyshambles, komt met zijn backing band The Puta Madres een intiem openluchtconcert geven in onze hoofdstad. Hij wordt door critici gezien als een enfant terrible, maar tegelijkertijd wordt dat ruimschoots overschaduwd door zijn geweldige vakmanschap als songwriter, zanger en gitarist. Tijdens dit concert hoor je het beste uit Doherty’s rijke curriculum vitae.

Tickets

Black Stone Cherry (Hedon Zwolle, 22 juli en De Bosuil Weert, 29 juli)

Neem een beetje AC/DC, Led Zeppelin en Lynyrd Skynyrd en je komt uit bij de southern hardrock van Black Stone Cherry. De uit Kentucky afkomstige band speelde al samen met bands als Def Leppard, Whitesnake en Alter Bridge en stond op festivals als Graspop en Download. Afgelopen april werd hun zesde album Family Tree de wereld in geslingerd en deze maand komen de mannen die plaat voorstellen tijdens twee concerten in Nederland: eerst op 22 juli in Hedon, Zwolle, en exact een week later is De Bosuil in Weert aan de beurt.

Tickets Zwolle

Tickets Weert

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!