De Metaldag van de Lokerse feesten is dit jaar iets minder ‘metal’ dan de naam doet vermoeden. De classic rockbands Scorpions en Europe schitteren bovenaan het affiche. Gevolgd door zwaardere en overtuigendere bands als Zeal & Ardor, Evil Invaders, Life of Agony, Brutus en Alestorm. Wij waren aanwezig voor een fotoverslag.

Daar waar de Belgen van Brutus de dag vol energie openen om het stokje succesvol over te dragen aan Zeal & Ardor – hoogtepunt van de dag, remember the name! – begint het na Life of Agony en Alestorm op het mainstage in te kakken. Voor de hardere duistere bands kon de bezoeker naar de Red Bull Music Room, dit ‘metalhol’ werd gevuld met de zware klanken van STAKE, Evil Invaders, Wiegedood en Wolvennest. De heren van Europe zetten een solide en zeer vermakelijke set neer waarbij de meezingers elkaar opvolgen. Helaas is de afsluiter – Scorpions – minder overtuigend. De zang is wat mager, de energie is eruit, maar de hitjes zijn er nog. Overall kwam de set langzaam op gang en kon de band het publiek in de slotfase pas te pakken krijgen. 

Bekijk alle foto’s op onze Facebookpagina.

Foto’s door Bram Geurts

Europe Foto door Bram Geurts photography

Geplaatst door Counter Culture op Woensdag 7 augustus 2019