Het Britse Sanguine is een bijzonder gezelschap. De formatie heeft met Tarin Kerrey een sterke en veelzijdige frontvrouw in de gelederen. Deze dame heeft een elastische stem en kan zowat elk genre aan. Handig! De band kan echter geen keuzes maken en dat heeft in een onevenwichtig album geresulteerd.

‘Black Sheep’ bevat tracks met metal-, pop- en folkinvloeden. Ballad ‘Breathe Out’ doet denken aan een oud Keltisch volkslied. ‘Empty’ is pure nu-metal in de stijl van Flyleaf, terwijl ‘Carousel’ voor de liefhebber van hardrock geschreven is. Ook zijn invloeden van Gothpopband Evanescence te horen. Sanguine gaat alle kanten op. Dit debuut laat alles open en laat een collectief horen dat geen zin heeft om zich aan één genre te verbinden. Dat is niet erg, maar de meer traditionele metalhead gaat dit album niet trekken. Te dwars.

Kerrey is een talentvol zangeres, maar haar kracht ligt niet in schreeuwzang. Haar krijs klinkt geforceerd en ligt niet goed in het gehoor. Gelukkig gebruikt ze die zangstijl niet veel. De clean vocals daarentegen zijn zeer fraai. Kerrey’s stemgeluid doet bij vlagen denken aan de vocalen van Roisin Murphy.

Dit debuut smaakt naar meer en Sanguine bewijst meerdere genres te beheersen. Avontuurlijk ingestelde muziekliefhebbers moeten deze schijf echter zeker een kans geven.

Sanguine's debuut 'Black Sheep' is niet voor kuddedieren
76%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%