Laat het geen traditie worden. Evenals Mötorhead zanger/bassist Lemmy overleed gisteren enkele dagen na zijn verjaardag geheel onverwacht David Bowie. De dood van Bowie komt als een donderslag bij heldere hemel. De zanger bracht afgelopen vrijdag zelfs nog een nieuw album uit.

Op zijn facebookpagina meldt het management dat Bowie vocht tegen kanker en deze strijd na 18 maanden heeft moeten opgeven. Duncan Jones, de zoon van Bowie, heeft het nieuws op Twitter inmiddels bevestigd. De zanger, die eigenlijk David Robert Jones heette, overleed in het bijzijn van zijn familie.

Bowie was een van de markantste iconen in de muziekindustrie. De zanger stond er om bekend zich een keer in de zoveel tijd opnieuw uit te vinden. Hierdoor bleef de zanger meer dan 40 jaar een toonaangevende factor binnen de muziekindustrie. Ook zijn laatste album ‘Blackstar’, zijn 25e, is weer een fantastisch album. Helaas blijkt ‘Blackstar’ ook de zwanenzang van Bowie te zijn.

Op dit moment is er een grote David Bowie-tentoonstelling in het Groninger Museum. Tot en met 13 maart is een overzicht te zien van de carrière van Britse popster.