Bevrijdingsdag was voor ons een rustdag. Vandaag lijkt dat het geval voor heel muziek-minnend Nederland. We kunnen het Oud Nieuws nog een paar uur laten garen, maar veel zal dat niet opleveren.

Helemaal geen nieuws? Jawel, de eerste straatacts van Lowlands zijn aangekondigd. Wie zich daar mentaal op wil voorbereiden, hier volgen de namen: La Fausse Compagnie – ‘Le Chant des Pavillons’, Residual/Gurus, Minimi Dance Theatre – ‘Absolut Finland’, Compagny Longshow – ‘OPTICIRQUE’, Freerk Wieringa – ‘Saksenros’, Magic Herman, De Gillende Keukenprins, The Pressure Company – ‘Tonefloat’, Aardlek – ‘ElektroCUTEers’, Theater Tol – ‘Pigs Burlesque’, Tom Campbell – ‘Ballheads’, De Stijle, Want… – ‘Pas Op Voor De Hond’.

Als we het er dan toch over hebben, Skrillex treedt niet alleen op Lowlands en Rock Werchter op, maar ook op Tomorrowland.

Het duurt nog een klein maandje, maar zowel Rock am Ring als Rock im Park publiceren nu het Spielplan alvast. Het puzzelen kan dus beginnen.

Het nieuws mag dan karig zijn, liefhebbers van reggaepop kunnen op 10 november hun hart ophalen bij het concert van UB40 in Melkweg. En wel voor het eerst in ruim vijf jaar zijn Ali Campell, Astro en Mickey Virtue weer samen op het podium te zien. Kaartjes voor een avondje Red Red Wine zijn vanaf 9 mei te verkrijgen.

Red Fang geeft op de aanstaande Amerikaanse tour, Situation Awesome, een 7 inch weg aan de fans. Deze 7 inch bevat The Meadows en The Shadows van de aanstaande EP. Ook de Hollandsche fan kan er hier digitaal al van genieten.

Omdat de heren het marketingtechnisch goed aanpakken, sluiten we Oud Nieuws af met Triggerfinger. Voor een ieder die het moment opnieuw wil beleven, of er niet bij kon zijn, First Taste, live op Paaspop. Zo een live verslag maakt de steeds vaker gesignaleerde handycammer behoorlijk overbodig: