Dit jaar debuteerde het Britse Bad Nerves met een titelloos debuut dat garagerock weer terug op de kaart zette. Ga deze plaat zeker checken als je dat nog niet gedaan hebt! Hoewel de band niet mag optreden, betekent dit niet dat het stil is aan het front. De mannen zijn druk bezig met de voorbereidingen van een nieuwe plaat. Frontman Bobby blikt terug op de totstandkoming van ‘Bad Nerves’ en wat de wereld in 2021 kan verwachten van zijn band.

Hoi Bobby, wat zijn de plannen voor komend jaar?
“Opnieuw de studio induiken om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen. Mocht het in de nabije toekomst weer mogelijk zijn om op te treden dan zou ik dat graag weer oppakken.”

Er komt dus nieuw materiaal aan?
“Zeker weten! De afgelopen weken schrijf ik non-stop. Er zijn nog wat nummers op de plank blijven liggen die het album niet hebben gehaald. Met wat schaafwerk valt daar wel wat van te maken. Het is raar om aan een tweede album te beginnen, omdat ik geen herhalingsoefening wil maken. Tegelijkertijd wil ik de fans van ons debuut niet van mij vervreemden. Leuke uitdaging.”

Hoe lang duurde het voordat dit album klaar was?
“Ons debuut was ongeveer vier jaar in de maak. We begonnen eind 2016 met het schrijfproces, maar het duurde tot de zomer van 2018 voordat we de liedjes op plaat gingen zetten. Doordat we twee jaar lang vaak op podia te vinden waren, bleef het opnameproces stilstaan. Bij vlagen leek de totstandkoming van ons debuut een onmogelijke opgave. Maar eind 2019 vonden we eindelijk de tijd om de tracks af te mixen en ‘Bad Nerves’ op de wereld los te laten.”

Welke bands inspireerde je om dit album te maken?
“Dat zijn een hele zwik bands. Twee groepen waar we veel naar luisterden tijdens het opnameproces waren Jay Reatard en Blood Visions and Radioactivity. Deze albums waren van invloed op het bandgeluid.”

 

Hoe promoot je een album tijdens de coronacrisis?
“optreden zit er helaas voorlopig niet in. Gelukkig hebben we voldoende tijd om video’s op te nemen voor onze social mediakanalen. Het is te hopen dat de podia weer volstromen zodra het virus weg is. Dat lijkt mij wel. Mensen zullen blij zijn om weer naar shows te kunnen gaan. Ik denk dat de apocalyps uitbreekt als concertzalen weer open mogen en mensen weer van live muziek kunnen genieten. Het zal volle bak worden bij elk optreden. Ik hoop erop!”

Zit er een diepere betekenis achter de albumtitel – of beter gezegd het gebrek eraan?
“Het is ons eerste album. Beginnende bands hebben geen benaming voor hun eerste worp nodig. De muziek en bandnaam spreken voor zich toch? Ons tweede album mag wat mij betreft best ‘Bad Nerves II’ heten.”

Kun je twee rock & roll anekdotes met ons delen?
“Zeker! Onze gitarist George dronk eens een fles whiskey leeg op een podium in Frankrijk. Vond hij stoer. Toen we in de taxi zaten op weg naar ons hotel kotste hij de achterbank onder, viel vervolgens keihard op de grond en liep een forse hoofdwond op. Een uur later renden we door een luchthaven om onze vlucht naar huis te halen. Een bloedspoor volgde ons. Dat leverde ons een hoop verbaasde blikken op. Een tweede anekdote is niet erg rock & roll, maar vooruit. Op een gegeven moment zaten we in de tourbus en schreeuwde een motorrijder allerlei verwensingen naar ons hoofd. Toen we hem van repliek wilde dienen, knalde hij tegen een stilstaande auto aan. Over karma gesproken! Gelukkig raakte er niemand gewond.”