De affiche van Graspop Metal Meeting 2016 krijgt almaar meer vorm met alweer 10 toevoegingen. Nieuw op de affiche zijn de punkhelden van Anti-Flag en Bad Religion, dé occulte band van het moment Ghost, de duivelsdicipelen van Behemoth, het Belgische sludgegeweld Steak Number Eight, de Welsh rockband Skindred, het metalcore gezelschap Architects, en voor het eerst in Dessel: Monster Truck, Halestorm en Sikth.

Eerder al waren ondermeer Black Sabbath, Iron Maiden, King Diamond, Megadeth, Twisted Sister, Disturbeden Volbeat bevestigd.

Grote vraag op moment is of de organisatie Phil Anselmo en zijn bands Down en Superjoint Ritual op de affiche laat staan. Anselmo kwam negatief in het nieuws nadat hij op het jaarlijkse Dimebash festival op het podium de Hitler groet bracht en ‘white power’ schreeuwde. FortaRock schrapte de band al van haar affiche. Het Franse Hellfest heeft dit nog niet gedaan, maar staat wel onder druk, nu de Franse overheid weigert subsidie te verstrekken wanneer de organisatie de bands op de affiche laat staan.

UPDATE: Hoewel de organisatie van Graspop de uitlatingen van Anselmo betreurt en ten zeerste afwijst, zijn Down en Superjoint Ritual dit jaar gewoon te zien op Graspop.

Graspop vindt volgend jaar plaats op 17,18 en 19 juni. De voorverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie vind je op www.graspop.be.