De organisatie van het Hongaarse Sziget heeft een hele nieuwe reeks namen bekendgemaakt. De meest opvallende act is headliner Muse. De Britten onder leiding van Matt Bellamy hadden nl. nog geen enkel zomerfestival in de agenda staan. Maar de overige aankondigingen  mogen er ook zijn. Zo zijn onder meer The Last Shadow Puppets, Róisín Murphy, David Guetta, The Lumineers en Years & Years aan de line-up toegevoegd.

Voor de Nederlandse inbreng mogen we Rico & Sticks (Opgezwolle tot nu toe) en Kovacs noteren. Zowaar staat er ook weer eens wat stevige metal op het festival in Budapest: Parkway Drive en Bullet for My Valentine vergezellen het eerder bevestigde Bring me the Horizon. Andere reeds bevestigde acts: Nicky Romero, Bastille, Bloc Party, John Newman, Kodaline, M83, MØ, Naughty Boy, Parov Stelar en Sigúr Ros.

Voor de 24e keer zullen festivalgangers van over de hele wereld naar Boedapest komen om daar komende zomer het Sziget Festival mee te maken. De voorverkoop is inmiddels in volle gang: tickets hier. Ook is de verkoop van de Sziget Express treinen gestart. Sziget Festival 2016 zal plaatsvinden van woensdag 10 tot woensdag 17 augustus. Lees hier ons verslag van Sziget van 2015 terug.