Voor iedereen die zich wel eens afvraagt waar het dik hout uit het spreekwoord ‘van dik hout zaagt men planken’ vandaan komt, hebben wij goed nieuws. U hoeft niet langer meer te zoeken! Dit dik hout komt namelijk rechtstreeks uit de Antwerpse houtzagerij Bark. Deze houtzagerij heeft vijf werknemers in dienst. De voorman van dit zooitje ongeregeld luistert naar de naam Ron Bruynseels en doet qua stemgeluid denken aan brulboei Paul Bearer van Sheer Terror in zijn beste dagen. Ook de andere werknemers mogen niet onvermeld blijven. Zo zijn daar Rui Da Silva en Martin Furia op cirkelzaag, Jorn van der Straeten op kettingzaag en Ward Van der Straeten die aan een botte bijl genoeg heeft.

U begrijpt, voor subtiliteit bent u bij Bark niet aan het juiste adres. De mix van sludge, hardcore, punk, metal en stoner, die de band ons op haar debuut ‘Voice of Dog’ serveert, is namelijk lomper dan lomp. Origineel? Nee man, ga weg! Lekker? Zekers! In 12 nummers van ieder zo’n tweeënhalve minuut walst Bark over je heen en laat je verbouwereerd achter. Dat het openingsnummer van het album de titel ‘All Hell Breaks Loose’ draagt, spreekt wat dat betreft boekdelen.

Wanneer je dus weinig waarde hecht aan subtiliteit en originaliteit, maar gewoon lekker een half uur flink los wilt gaan, dan is Bark iets voor jou. Oh ja, en gaat dat zien op de zomerfestivals. De band schijnt live nog eens dubbel zo hard te gaan. Dat belooft wat!

Bark lomper dan lomp op 'Voice of Dog'
Score82%
82%Totale score