De legendarische Amerikaanse zanger, multi-instrumentalist en acteur Prince is op 57-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn woordvoerder zojuist bevestigd aan Amerikaanse media.

Prince bracht sinds de jaren ’70 maar liefst 39 studioalbums uit, waarvan de laatste twee nog vorig jaar verschenen. Zijn eclectische muziek, waanzinnige vocalen en excentrieke optredens maakten hem tot een unieke artiest en een waar muziekicoon. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen, won talloze awards en werd in 2004 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Zijn overlijden komt als een grote schok omdat er relatief weinig bekend is over het privéleven van Prince en de omstandigheden rond zijn dood. Wel komt het nieuws amper een week nadat de artiest in een ziekenhuis is behandeld voor griepsymptomen, waarvoor zijn privévliegtuig een noodlanding zou hebben gemaakt.

Je leest het bij Counter Culture als er meer nieuws is over Prince. Tot die tijd genoeg reden om nog eens uitgebreid naar zijn indrukwekkende muzikale nalatenschap te luisteren.