Sixx A.M. is begonnen als zijproject van Mötley Crüe bassist Nikki Sixx. Inmiddels is dit gelegenheidsproject uitgegroeid tot de core business van de muzikant. Gelukkig maar, want deze hardrockformatie weet hoe een goed liedje in elkaar steekt. De liefhebber van gelikte arenarock kan dan ook niet om deze band heen.

Op het vierde studioalbum ‘Prayers For The Damned Vol.1’ klinkt de club bevlogen en energiek. Het vorige album, ‘Modern Vintage’ uit 2014, klonk wat losser en speelser dan het vorige werk. Op dit album keert Sixx A.M. terug naar het donkere geluid van debuut ‘The Heroin Diaries Soundtrack’. De eerste worp van de band was duister en onvoorspelbaar. Dat geldt ook voor deze vierde langspeler.

‘Prayers For The Damned Vol.1’ is een spannende plaat. De band weet steeds te verrassen. Elke nummer heeft een eigen identiteit. Er staan dan ook geen vullers op deze schijf. Dit eerste deel van een tweeluik – het slotstuk verschijnt later dit jaar – staat vol strakke, catchy rockmuziek. Niet verwonderlijk als je nagaat dat deze groep bestaat uit ervaren muzikanten.

Zo maakt gitarist DJ Ashba deel uit van deze band. Hij tourde met Guns N Roses. Producer James Michael neemt de zang voor zijn rekening. Sixx A.M. is niet zomaar een band. Het is een passieproject en dat hoor je in elke noot terug. De nummers zitten goed in elkaar en elke muzikant geeft zich helemaal. De riffs zijn intens, de refreinen episch en de zang komt vanuit de tenen. Materiaal voor de jaarlijsten!

92%

Sixx A.M. klinkt hemels op Prayers For The Damned Vol.1
64%92
Waardering gebruiker: (2 Stemmen)
64%