Tijdens een gezamenlijke persconferentie van de organisatie van Rock am Ring en de lokale autoriteiten in het Duitse Mendig is bekendgemaakt dat het festival Rock am Ring tot nader order is stilgelegd vanwege slechte weersvoorspellingen. Het programma is in ieder geval tot 20:00 opgeschort. Er wordt per uur bekeken of het programma rond die tijd weer kan worden opgestart. 

Rock am Ring werd gisteren ook al geteisterd door stevige onweersbuien. Bij een blikseminslag aan het begin van de avond raakten liefst 82 mensen gewond, van wie 15 er ernstig aan toe waren. Twee mensen moesten zelfs worden gereanimeerd. Het programma kon gisteren nog na een uur worden hervat, en zo konden de Denen van Volbeat toch hun nieuwe plaat presenteren tijdens het major-headlinedebuut van de band.

Dat bleek helaas niet het einde te zijn van de misère. Het terrein was zwaar beschadigd door de hevige regenval, en ook voor vandaag en morgen werd slecht weer voorspeld. Het is dan ook onmogelijk om vandaag ‘normaal’ aan de tweede festivaldag te beginnen. Marek Lieberberg, organisatie van Rock am Ring, moest tijdens een persconferentie bekendmaken dat het programma tot nader order is opgeschort. Volgens Lieberberg is er goede hoop om het programma om 20:00 – na de ergste onweersbuien – te hervatten en zo de 90.000 festivalgangers toch te laten genieten van de de optredens van Billy Talent en de Red Hot Chili Peppers. Zelfs dan is het echter de vraag in hoeverre het programma op een fatsoenlijke manier kan worden afgemaakt. Vannacht wordt hevige regenval verwacht, en ook voor morgenmiddag is onweer voorspeld. Volgens de weersvoorspellingen wordt het pas morgenavond echt droog.

Roger Lewentz, als verantwoordelijke Landesminister optredend namens de lokale autoriteiten,  heeft er dan ook een hard hoofd in dat het festival nog door kan gaan. “Als de voorspellingen zo blijven, kan Rock am Ring niet meer verder”, aldus Lewentz.

Bezoekers worden aangeraden om te schuilen voor de regen in lage tentjes en in auto’s.

CounterCulture is met een aantal verslaggevers op Rock am Ring. Zij houden je via twitter op de hoogte van de ontwikkelingen in Mendig. Via dat kanaal updaten we je ook als we nieuwe informatie ontvangen. Over de eerste festivaldag schreven we dit verslag