Counter Culture shorts nummer #23 alweer. Geen zin om complete albumreviews met hele lange lappen tekst te lezen? Dan hebben wij de shorts voor je. In deze drieëntwintigste editie van shorts vind je drie mooie microreviews van de nieuwe albums van The Rev Theory, The Black Moods en Radkey.

The Rev Theory – The Revelation (78)
The Rev Theory is een volbloed Amerikaanse rockband die op airplay mikt. Voorgaande zin vertelt al precies wat je wilt weten over deze gasten. Deze formatie maakt een catchy combinatie van hardrock en nu-metal waar onze vrinden uit de Verenigde Staten geen genoeg van kunnen krijgen. Als je fan bent van Disturbed, Papa Roach en Five Finger Death Punch zul je deze groep ook wel trekken. The Rev Theory blinkt uit in het schrijven van pakkende tracks met fijne hooks en refreinen die blijven hangen. Origineel? Nee, allerminst. Tof? Best wel. Verwacht geen wereldschokkende schijf, maar een goed in het gehoor liggende plaat met een metalen randje. Dit is eenvoudig meezingbare radiorock met pit.

Recensent: Frank van de Ven

The Black Moods – Medicine (82)
De debutanten van The Black Moods knallen er lekker in met ‘Medicine’. De band maakt een mengeling van jaren 70 rock en jaren 90 altrock. The Black Crowes, Bush en The Smashing Pumpkins hebben dit gezelschap duidelijk geïnspireerd. Ook emo uit het begin van de nineties drukt zijn stempel op het bandgeluid. Deze mannen kunnen spelen en weten hoe je een pakkend nummer schrijft. Liefhebbers van spannende gitaarmuziek moeten ‘Medicine’ zeker een kans geven. Deze eerste schijf maakt nieuwsgierig naar de toekomst van dit trio.

Recensent: Frank van de Ven

Radkey – Delicious Rock Noise (90)
Schurend, zweterig en venijnig: zo hoort garagerock te klinken! Radkey heeft dat goed begrepen en gooit een flinke scheut punk over hun lekkere gitaarherrie heen. ‘Delicious Rock Noise’ klinkt als een kruisbestuiving tussen Danzig (die zang!), The Strokes (de branie) en The Ramones (de bravoure en de voorliefde voor popmuziek). De tracks steken goed in elkaar en hebben een vintage feel. Alsof deze band al decennialang bestaat, terwijl deze formatie nog niet zolang bezig is. ‘Delicious Rock Noise’ heeft een tijdloos geluid en is het bewijs dat garage- en punkrock nooit verveelt. Erg sterk debuut!

Recensent: Frank van de Ven