Zou Danko Jones ooit een slechte show hebben gespeeld? Waarschijnlijk niet. Zou Danko Jones ooit een bijzondere memorabele show hebben gespeeld? Waarschijnlijk ook niet. Danko is Danko en je weet precies wat je krijgt als je een kaartje koopt; een avondje onvervalste spierballen rock and roll. Precies zoals vanavond in een op een haar na uitverkochte Jupiler zaal in de Tilburgse 013.

Tekst: Reno van der Looij | Foto’s: Jos Berbee

Met 8 studio albums heeft Danko Jones behoorlijk wat te kiezen. Toch wijkt de setlist nauwelijks af van voorgaande optredens. Het nieuwe album ‘Wild Cat’ is wat lauwer ontvangen dan de sterke voorganger ‘Fire Music’, maar toch brengt ‘Wild Cat’ de nodige vernieuwing op de setlist met ‘You Are My Woman’, ‘My Little RnR’ en ‘Going Out Tonight’. Wat rest is vooral een feest van herkenning met werk wat het live gewoon goed doet. Zo krijgen we prima uitvoeringen van ‘Play the Blues’, ‘First Date’, ‘Had Enough’ en ‘Full of Regret’.

Wat ook niet is veranderd zijn de praatjes van de Canadees. Zo loert hij regelmatig de zaal in om het publiek toe te spreken. Dat hij vanavond in de kleine zaal staat en niet in de main hall vindt de bandbaas vooral prima: “Rock and Roll should always be undergroud” en weet hij te melden dat hij liever 6x de kleine zaal speelt, dan 1x de grote. Waarvan acte.

De drie heren spelen zeer solide en vooral bassist John Calabrese staat vol enthousiasme zich in het zweet te werken. Het slaat over op het publiek dat regelmatig zich springend en moshend door de nummers slaat. Na zo’n anderhalf uur rocken komt er in de toegift uiteraard nog ‘ Lovercall’ voorbij en wordt inmiddels traditiegetrouw afgesloten met ‘Mountain’ waarin de gevallen rocksterren van weleer door Danko in het zonnetje worden gezet. Beetje overbodig, maar ach, het past allemaal prima.

Dank Jones levert op een regenachtige zaterdagavond de perfecte uitlaatklep. Biertje in de hand, vuist in de lucht een potje mee brullen met de songs. Het zorgt voor een prima avondje kwaliteitsrock dat de aanwezigen uitstekend kunnen waarderen.

Danko Jones

Danko Jones