Als er één band in Nederland is die heimelijk flink aan de weg is aan het timmeren dan is het hoogstwaarschijnlijk Death Alley. Zelf was ik getuige van hun optreden als supportact voor Ghost, vorig jaar in de 013, wat de mannen daar lieten horen heeft in de dagen die volgden een indruk nagelaten. Laten we eerlijk zijn, als Henk Kamp energie van Death Alley krijgt dan moet er toch iets aan de hand zijn.

In 2014 opende Death Alley al eens het Roadburn festival in de Cul De Sac, na twee jaar intensief touren door zowel Europa als ook Amerika keerden ze in 2016 terug op dit toonaangevende festival.
Resultaat een werkelijk lekker live plaatje met helaas maar vier nummers, al is Supernatural Predator wel ruim 22 minuten lang.

In het verleden verschenen er al diverse live registraties van bands die op Roadburn speelden, persoonlijk verheug ik me op de dubbel LP van Enslaved die met de Recordstore Day schijnt te verschijnen. Deze platen zijn stuk voor stuk gevuld met waar vakmanschap en enthousiasme zo ook deze van Death Alley.

De opener, It’s On van Selim Lemouchi slaat direct de spijker op de kop, dit misschien om de verbinding met The Devil’s Blood een beetje te onderstrepen. Wat volgt is het instrumentale 666666 wat nog eens laat horen waar deze jongens hun roots hebben liggen.

Met Feeding the Lions horen we een voorbode van wat er gaat komen, dit is een nieuw nummer wat waarschijnlijk op hun opvolger van Black Magick Boogieland komt te staan. Afgesloten wordt er met een 22:21 minuten durende versie van Supernatural Predator, een waanzinnig vet nummer wat als enige van hun debuutalbum afkomt.

Death Alley is een band die met hun seventies klinkende rocksound een breed publiek aanspreekt en waar we de komende jaren nog veel van gaan horen. Met deze Live At Roadburn laten ze ook horen dat ze live prima hun mannetje kunnen staan. We want more!

Helaas was er geen video van Roadburn te vinden.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_Z4f2-Yyl88?ecver=2]
Death Alley klinkt levend op Roadburn
Death Alley - Live At Roadburn85%
85%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Over de auteur

Peter
Recensent #ROCK

Sinds 1990 heb ik in diverse metalbandjes gespeeld en tussen 2000 en 2012 was ik met mijn project A Challenge Of Honour redelijk succesvol. Tegenwoordig weer vooral actief in de Black-Metal scene met oa. Corpusculum, Inverted Pentagram en Mergelland.

Gerelateerde berichten