Het uit Amsterdam afkomstige The Charm The Fury begon in 2010 als metalcore band. Op het debuutalbum ‘A Shade Of My Former Self’ liet de band doorschemeren meer in hun mars te hebben. Er werd voorzichtig geflirt met mathmetal en pop. Nu de formatie onder contract staat bij Nuclear Blast zijn alle registers opengetrokken.

The Charm The Fury is het predikaat ‘metalcore’ ontgroeid en presenteert zichzelf als moderne metalband. Wat frontvrouw Caroline Westendorp en haar mannen op ‘The Sick, Dumb & Happy’ neerzetten is pure klasse. Dit is geen stap vooruit, maar een ongelooflijke groeispurt! The Charm The Fury gooit elementen van hardcore, nu metal, hardrock en pop in de blender en weet er een heerlijke geluidscocktail met een sterke afdronk van te maken.

Westendorp is gegroeid als vocalist. Het ene moment croont ze als Chino Moreno van Deftones, terwijl ze even later schreeuwzang a  la Corey Taylor van Slipknot inzet. Ook klinken haar clean vocals  zelfverzekerder dan ooit. Bij vlagen doet haar zangstem aan de klanken van Charlotte Wessels van Delain denken. De vocalen passen zich naadloos aan de muziek aan. De band durft te experimenteren en variëren en dat leverde een spannende plaat op!

The Charm The Fury maakt groeispurt door op 'The Sick, Dumb & Happy'
96%Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)
87%