Sinds de oprichting in 2012 is het heel hard gegaan met de Amerikaanse rockband PVRIS. Na het succesvolle debuut White Noise (2014) is het nu bijna tijd voor album nummer twee, All We Know of Heaven, All We Need of Hell. De verwachtingen zijn hooggespannen, en bovendien is een nieuwe plaat genoeg reden voor een korte promotour. De Melkweg wordt daarbij niet overgeslagen!

Kort na de release van White Noise werd de band rond de opvallende frontvrouw Lyndsey Gunnulfsen (alias Lynn Gunn) al snel opgepikt door alternatieve muziekliefhebbers, wat resulteerde in wereldtours en optredens bij grote radio- en televisieshows. Dit bracht het trio vorig jaar al naar de Oude Zaal van de Melkweg, maar vandaag is The Max aan de beurt. Dat blijkt helaas nog een stap te ver, want bij aanvang is de zaal ongeveer halfgevuld.

Fans

De band, die volledig in het zwart gekleed gaat en buiten een bescheiden lichtshow weinig extra showelementen heeft meegenomen, opent met het populaire ‘You & I’. Er zijn opvallend veel jonge meiden in de zaal aanwezig, die bij zowat elke beweging van Gunnulfsen een haast oorverdovend gegil laten horen. Deze fans heeft PVRIS misschien naar zich toegetrokken toen zij in de 013 het voorprogramma verzorgden van Bring Me The Horizon.

De tegenwoordig platinablonde Gunn beschikt over een kraakhelder stemgeluid, en bovendien lijkt ze vanavond bijzonder goed bij stem te zijn. Zelfs de hoge, schreeuwerige noten klinken zuiver. Het past goed bij het geluid van de band: elektropoprock met een flinke scheut post-hardcore. Bij vlagen laten liedjes van PVRIS zich goed omschrijven als een liefdeskind tussen Chvrches en Fall Out Boy. Het slaat in elk geval goed aan in The Max, waar het geluid vanavond ook nog eens uitstekend is.

Middelpunt van de aandacht

Waar Gunn tijdens liedjes het publiek flink probeert op te jutten (en hier ook in slaagt), is ze redelijk spaarzaam met het toespreken van fans. Het komt soms wat onhandig over, zeker als steeds meer blijkt dat Gunn het absolute middelpunt van de aandacht is. Gitarist Alex Babinski en bassist Brian MacDonald staan er een beetje voor de sier bij, maar verzorgen hun aandeel in de show prima. De energieke nummers volgen elkaar in rap tempo op, al wordt het gaspedaal tijdens ‘Ghosts’ en ‘White Noise‘ even losgelaten. Met name laatstgenoemde klinkt in een stripped versie angstaanjagend goed.

Van de aankomende nieuwe plaat horen we vanavond maar twee tracks, waaronder de recente single ‘Heaven’, die vanavond in de toegift al op een warm onthaal kan rekenen. ‘My House’ is vervolgens het absolute hoogtepunt van de avond: de teksten van dit power anthem wordt door Gunn zowat de zaal in gegild, en het publiek doet vrolijk mee.

Lowlands

Dan is het eigenlijk doodzonde dat The Max maar half vol is, want PVRIS maakt een goede indruk. Het trio bewijst dat zij een enorme belofte voor de toekomst zijn. De band laat al weten in de herfst terug te komen voor een volgende clubshow, maar eerst is in augustus Lowlands aan de beurt. Aanrader!