Gitaarspelen achter zijn rug, jongleren met plectrums en met zijn tanden op zijn snaren tokkelen: Randy Hansen trok vrijdagavond de complete trukendoos open tijdens zijn concert in de kleine zaal van poppodium 013. ‘De reïncarnatie van Jimi Hendrix’ bracht in Tilburg een twee uur lange ode aan de meest invloedrijke gitarist die deze wereld ooit gekend heeft.

Een foute hoed, lelijke hoofdband, vies pantertruitje en een slecht gebit. Randy Hansen is op z’n zachtst gezegd een nogal opvallende verschijning. Dat wordt alleen nog maar ‘erger’ als hij tegenover de pakweg driehonderd aanwezigen het woord neemt. ,,Fijn Nieuwjaar nog, mensen. Ook nog een fijne kerstmis en een fijne Valentijnsdag gewenst.” Dus… Van hetzelfde gewenst, dan maar?

Wanneer Hansen stopt met praten en doet waarvoor hij gekomen is (gitaarspelen), snoert hij al gauw alle critici de mond. Wat is dit een uitzonderlijk goede muzikant zeg! Als een professional imiteert hij het kenmerkende gitaargeluid van Hendrix tot in perfectie. Zelfs zijn vocalen komen griezelig in de buurt van de in 1970 overleden gitaarlegende. De manier waarop hij op zijn gitaar priegelt doet ook denken aan de vele legendarische filmpjes die van Hendrix op het internet te vinden zijn.

Voor de echte gitaarliefhebber is het werkelijk smullen geblazen. In rap tempo komen vele klassiekers van Hendrix voorbij: van het instrumentaal geweldige Little Wing, het swingende Foxy Lady tot het meeslepende All Along The Watchtower en natuurlijk magnum opus Voodoo Child. Hansen brengt alle grote Hendrix-hits ten gehore en kopieert zijn grote held tot in detail, maar vult ook de nummers en solo’s op een hele eigen fraaie wijze in. Al met al dus een heerlijk avondje uit voor de echte gitaarliefhebber.

Hieronder een gedenkwaardig moment van het concert van Randy Hansen in de Jupiler Zaal van 013