En toen was het 2020! Nieuw jaar, nieuw decennium zelfs, en natuurlijk weer een nieuw concertseizoen. We trappen de roaring 20s af met onze tiplijst voor de maand januari, waarin we je o.a. graag naar een symfonische uitvoering van het beste van Metallica sturen, de mannen van Sum 41 hun grootste Nederlandse show tot nu toe geven en Sea Girls sowieso je nieuwe favoriete liveband wordt. Dit zijn onze tips voor de maand januari.

Metallica in Symphony (De Vereeniging Nijmegen, 10 januari)

Scream Inc is de beste Metallica tributeband die er is, aldus Metallica-frontman James Hetfield. Deze maand komt Scream Inc naar Nijmegen en ze komen niet alleen: in navolging van het Metallica livealbum S&M, dat in 2020 20 jaar oud is, neemt de band een volledig orkest mee. Samen met Orion Orchestra brengen zij het beste van Metallica met een klassieke twist. Dat moet wel bijzonder worden!

Tickets

Dream Theater (AFAS Live Amsterdam, 11 januari)

De unieke sound van Dream Theater laat zich misschien wel het beste omschrijven als een mix van progrock, heavy metal en dromerige (what’s in a name?) symfonische rock. Een klein jaar geleden bracht de band alweer hun veertiende studioalbum uit, Distance Over Time, en nu komt de groep rond gitarist John Petrucci met een gelijknamige tour naar AFAS Live in Amsterdam. Mis deze legendarische band niet!

Tickets

Sum 41 (AFAS Live Amsterdam, 21 januari)

Waar veel poppunkbands uit het begin van deze eeuw een steeds softere, poppy sound zijn gaan ontwikkelen, lijkt Sum 41 juist alsmaar harder te worden. Op hun laatste paar albums flirt de Canadese band steeds meer met hardrock en heavy metal, al hoor je de catchy punk van vroeger ook nog steeds heel duidelijk. De muziek voor nieuwste plaat Order in Decline werd in minder dan drie weken geschreven en ook de teksten had frontman Deryck Whibley zo op papier staan. Het resultaat is een vlammend album vol verwijzingen naar politieke en sociale issues. Op 21 januari brengt Sum 41 dit vuur naar Amsterdam, als de mannen in AFAS Live hun grootste Nederlandse show tot nu toe komen geven.

Tickets

Sea Girls (Diverse locaties, 24 t/m 26 januari)

Sea Girls was een van de leukste nieuwe bands van 2019. De Briste indierockers belandden op de BBC Sound of 2019-lijst, speelden Eurosonic en Lowlands plat en scoorden hitjes met de nummers ‘Damage Done’ en ‘Closer’. In 2020 trekt de band die succesvolle lijn door met de aankomende release van hun eerste langspeler Under Exit Lights. Daarvoor nog doet het Londense kwartet een aantal kleine zalen aan in Nederland: Doornroosje, Paradiso en Rotown. Het zou wel eens heel hard kunnen gaan met Sea Girls, dus grijp je kans!

Tickets Nijmegen
Tickets Amsterdam
Tickets Rotterdam

Bonus: Thy Art Is Murder (013 Tilburg, 1 februari)

Deze wilden we je niet onthouden: begin februari komt er een hele dikke deathcore package naar Tilburg. De Australiërs van Thy Art Is Murder komen namelijk naar 013, en ze nemen Rivers Of Nihil, Carnifex, Fit For An Autopsy en I AM mee. Dat zijn vijf hele toffe bands voor een alleraardigste prijs, op een zaterdag… en als dat je nog niet heeft overtuigd dan doet Human Target, het nieuwste album van Thy Art Is Murder, dat ongetwijfeld wel.

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!