De laatste maand van dit jaar is aangebroken. Hell, het is alweer de laatste maand van dit decennium! En in december 2019 geven veel artiesten nog hun laatste shows van het jaar. Daarvan zijn er al aardig wat uitverkocht (Alter Bridge, Heideroosjes, noem maar op). Maar wij hebben toch nog wat pareltjes gevonden waar jij nog kaarten voor kan krijgen. Sleutelwoord: Zweden, want veel van de door ons getipte bands komen uit het land naast die van de Kerstman. Ho ho ho, let’s go!

Hot Chip (Melkweg Amsterdam, 2 december)

De electropoppers van Hot Chip brachten dit jaar hun zevende album uit, A Bath Full of Ecstasy. Het is hun eerste plaat in vier jaar, en wederom een goed ontvangen plaat. De vrolijke, kleurrijke synthpop klinkt fris en verfijnd, en zal het niet alleen op de festivalweides maar ook in de clubs goed doen. Voor de laatbeslissers: morgen staat de band in de Melkweg!

Tickets

August Burns Red (Melkweg Amsterdam, 7 december)

Nog geen jaar na hun laatste optreden in de Melkweg, keert de Amerikaanse christelijke metalcoreband August Burns Red terug naar dezelfde zaal aan de Lijnbaansgracht. Deze keer valt er geen nieuwe plaat te presenteren, maar wel een verjaardag: de bestverkochte plaat van de band, Constellations, werd dit jaar 10. Constellations wordt tijdens dit concert integraal gespeeld, aangevuld met fan favourites van andere albums. Dat moet wel een goed verjaardagsfeestje worden!

Tickets

Royal Republic (Paradiso Amsterdam, 11 december)

Toen Royal Republic doorbrak met de catchy single ‘Tommy Gun’ in 2010, was de vergelijking met The Hives al snel gemaakt: zelfverzekerde, catchy garagepunk met een knipoog uit Zweden. Maar in tegenstelling tot hun landgenoten, blijft Royal Republic nog wel regelmatig platen uitbrengen en geeft de band shows over de hele wereld. Het concert in Paradiso van februari moest worden verplaatst, maar nu is het wachten eindelijk voorbij! Op 11 december staat de band in de Grote Zaal en daar zal het publiek ongetwijfeld losgaan op hits als ‘Underwear’ en ‘Addictive’!

Tickets

Amon Amarth (AFAS Live Amsterdam, 15 december)

We blijven nog even in Zweden hangen, want op 15 december doet de melodieuze deathmetal van Amon Amarth zijn intrede in de Bijlmer. De band speelt in AFAS Live hun muziek die bol staat van de verwijzingen naar de Scandinavische mythologie. De liveshows van Amon Amarth zijn altijd indrukwekkend, met een grootse productie en veel special effects. Op nieuwe plaat Berserker klinkt de band na een carrière van 25 jaar nog altijd vernieuwend – hoe dat zich vertaalt naar een liveoptreden ontdek je op 15 december in AFAS Live.

Tickets

At the Gates (013 Tilburg, 20 december)

Eh, mocht het nog niet duidelijk zijn: in Zweden wordt goede muziek gemaakt. Sinds de release van hun derde album Slaughter of the Soul in 1995 is At the Gates niet meer weg te denken uit de deathmetalscene. De plaat bombardeerde de band tot een van de meest invloedrijke in het genre. En dus stopten de mannen gelijk op hun hoogtepunt. Maar een kleine twintig jaar later kroop het bloed waar het niet gaan kon en sinds 2014 is At the Gates weer full force in actie. Vorig jaar kwam het album To Drink from the Night Itself uit en na een succesvolle show op Roadburn keert de band nu terug naar Tilburg voor een headlineconcert.

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!