LEEUWARDEN – Van de bulderende deathmetal van At the Gates, de meeslepende doom van Paradise Lost tot de gitzwarte blackmetal van Behemoth. Het jaarlijkse gitaarfeestje Into the Grave beleeft volgende week een topeditie met enkele legendarische namen uit de metal. Kaarten voor het tweedaagse festival zijn nog altijd verkrijgbaar.

Into the Grave is een metalfestival dat sinds 2011 bestaat. Het feestje vindt plaats op het karakteristieke Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, een voormalig kerkhof waar het festival zijn naam aan te danken heeft. Ieder jaar komen er ongeveer 7000 á 8000 bezoekers op het feest af.

Sinds 2016 duurt Into the Grave niet één, maar twee dagen. Gojira is dit jaar op vrijdag de headliner. De gemaskerde mannen van Behemoth sluiten op zaterdag het festival af. Een weekendticket kost 58,50 euro. Er zijn ook dagtickets verkrijgbaar. Een dagticket voor de vrijdag kost 33,50 euro en een dagticket voor de zaterdag kost iets meer dan veertig euro. Tickets zijn hier verkrijgbaar.